Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kunnioitusta tarvitaan

Kokemuksen koulu on välttämätön oppiaksemme ensin kiitollisuutta ja sitten kunnioitusta. Tämä on hyvä pitää mielessä päivittäin, se muuttaa asennetta ja käytöstä.

Tuttavani kehui poikaani, joka osasi sanoa aterian jälkeen, kiitos ruoasta. Onpa sinulla fiksu poika, kehui. Sanoin, että opetin häntä 40 kertaa, ennen kuin poika oppi tuon tavan.

Useimmat suomalaisista ovat oppineet olemaan huomaavaisia, ovat jopa esimerkkejä epidemian haasteiden aikana.

Mielessäni kiitän jokaista, joka kaupoissa pitää etäisyydet ja pesee kätensä. Siunauksena ovat alhaiset kuolleisuusluvut maassamme.

Luin tositapauksen 63-vuotiaasta miehestä, joka tarvitsi sydänsiirtoa. Hänen paras kaverinsa vapaa-aikoina oli 16-vuotias tyttären poika. Mies vitsaili kirurgille, että järjestä pian joltakin kuolleelta sopiva sydän.

Myöhemmin tytär ja vävy tulivat kertomaan pojan kuolleen, olevan koomassa. He tarjosivat ottamaan vastaan pojan sydämen, kun veriryhmäkin sopi. Sydämensiirto onnistui ja mies eli itse vielä 13 vuotta.

Mielessäni kiitän jokaista, joka kaupoissa pitää etäisyydet ja pesee kätensä.

Isoisä oppi, vasta tuolloin, mikä ero on kiitollisuudella ja kunnioituksella. Hän sanoi muistavansa joka päivä kiittää sydämen luovuttajia ja hoitohenkilökuntaa.

Tuota se on, ettei lahjan antajan hyvä teko unohdu, ja se jos mikä, motivoi tekemään omalta osin vastavuoroisesti jotakin hyvää.