Pääkirjoitus Näitä tarvitaan nyt – "Kahden tärkeän paikan romahtamisesta on syytä olla hyvin huolissaan"

Tässä lehdessä Lukijaraati on laittanut järjestykseen kesä-Tampereen parhaat paikat. Kun ensin kevät pakotti ihmiset neljän seinän sisään ja sen jälkeen matkailun rajoitukset katkoivat siivet monen matkahaaveilta, on lista lähimatkailun ja kaupunkilaisen ajanvieton helmistä poikkeuksellisen kiinnostavaa luettavaa. Näille paikoille on juuri nyt iso tarve.

Ykköseksi nousi Hatanpään Arboretum. Hatanpään kartanon puistoalueelle syntyneen kartanopuiston, ruusutarhan ja kasvilajipuiston yhdistävän kokonaisuuden menestys ei ainakaan siellä käyneille kummemmin perusteluja kaipaa. Muut: poiketkaapa!

Lukijaraati äänesti kesä-Tampereen suosikkipaikoista viimeksi viisi vuotta sitten. Kärkikuusikko oli vuonna 2015 täsmälleen sama. Ainoa muutos on Arboretumin nousu Tammelantorin ohi ykköseksi.

Kesä-Tampere-äänestyksen vakaan kärkikuusikon takana on mielenkiintoisia muutoksia. Kahden tärkeän paikan romahtamisesta on syytä olla hyvin huolissaan. Viisi vuotta sitten 7:nneksi 14 prosentin ääniosuudella sijoittunut Keskustori oli nyt 30:s 2 prosentin saaliilla. Kaupungin paraatipaikan romahduksen taustalla voi olla sen jääminen vuosikausiksi ratikkatöiden taakse. Joka tapauksessa nyt alkavalle Keskustorin kehityshankkeelle on isoja haasteita.

Samoin vuoden 2015 kahdeksikon Koskipuiston äänisaalis oli nyt puolet pienempi ja sijoitus 13:s. Upean kesäpuiston roskaisuus ja avoin huumekauppa ovat viime vuosina herättäneet huomiota. Näillekin pitää tehdä jotain.

Kärkikuusikon kantaan nousi nyt Hämeenpuisto. Takavuosina monenlaisten enemmän ja vähemmän tehokkaiden elävöitysprojektien kohteena ollut kaupunkipuisto on vasta nyt nousemassa arvoonsa, kun Hämeenpuiston yrittäjät ovat ottaneet homman haltuun. Tästä osoituksena vaikkapa viime talveksi syttyneet Hämeenpuiston valot ja tämän kesän piknik-kalusteiden lainaaminen ja ruokakojut. Tuloksia tulee, kun toimeen tartutaan.

Vielä on kesää jäljellä omien suosikkiensa nykykunnon tarkistamiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut