Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."

Viimeistään koronakriisin kuvittelisin herättäneen yhteiseen yrittämiseen kotimaan matkailussa.

Olen aina kokenut ahdistusta, en itse lentämisessä, vaan siihen liitetyistä oheistoiminnoista. Turvallisuuden vuoksi sitä tehdään, ymmärrän. Terrorismin varalta.

Sitä pitää olla tiettynä aikana, tavarat tietyllä tavalla pakattuna, kaikki valmiina kentällä – odottamassa. Sinä odotat. Jos jokin on myöhässä odotat kiltisti vielä enemmän. Odotat lähteekö vai saapuuko ajoissa.

Meitä kyykytetään kotimaassa ja ulkomaisilla lentokentillä. Helsinki on ainoa kenttä, josta pääsee lähes minne tahansa. Tampere on varalaskupaikka Finnavian strategiassa? Muut kaupungit kaatavat tolkuttomasti tukirahaa ränniin, jotta pysyisivät kartalla.

Kotimainen matkailu tuo enimmät rahat tälle alueelle. Pääkohdealue on oma lähialueemme ja pääkaupunkiseutu.

Mietihän mitä tarjoaa jo yksin eräs kaupunginosa Tampereella... siis Teisko.

Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti.

Siellä Ruoveden rajalla voit viipyä tunnelmallisessa hirsimökissä Niemi-Kapeessa. Savusauna, oma yksityisyys ja Vankaveden kalat veneettömänkin saatavilla. JR-Fishingin opas vie ottipaikoille, eikä aloittelijankaan kannata arkailla.

Voit pyöräillä mahtavaa maisematietä Terälahteen. Koet pikantin kyläkahvila-kirpputori Viimeisen Oljenkorren ainutlaatuisen tunnelman yhdessä kyläläisten kanssa.

Jatkat matkaa Tuulentien tilalle, pääset poimimaan mansikoita itsellesi, yöpymään vanhassa viileässä aitassa.

Jatkat kierrosta. Liutun maalaistalon kahvilassa ja pihapiirissä on ihana olla. Puodista voit löytää kivoja lahjoja tuliaisiksi.

Toijalan tilalla on useita viehkoja mökkejä, luksusta ja pieteetillä pidettyjä vanhempia rakennuksia. Serviisiä saa myös auf deutsch.

Lapset pääsevät ratsastamaan halutessaan Viitaniemen ratsutilalla.

Ja paluumatkalle sopii hyvin poikkeaminen maistelemaan Teiskon Viinin tuotteita.

Fillaristeille on hyviä reittejä ympäri Näsijärven ja onhan siellä tarjolla liki koskematonta luontoakin retkeilijälle: Kintulampi ja paljon muuta.

Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti. Se on lomaa, elämyksiä. Ja raha... se jää Suomeen.

kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä