Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vaitinaron lisäkaistasta joukkoliikennekaista – "Nopeasti lisääntynyt henkilöautoliikenne söisi hyödyt ja lopulta pahentaisi ruuhkia entisestään"

Vaitinaron risteyksen lisäkaista kohti länttä on saanut rahoituksen. Työt on tarkoitus aloittaa jo elokuussa.

On hyvä asia, että ruuhkaiseen risteykseen saadaan lisäkaista purkamaan ruuhkaa lännen suuntaan, pienellä rahalla paljon hyötyä.

Vielä suurempi hyöty kaistasta saadaan, kun siitä tehdään takseille ja busseille sallittu joukkoliikennekaista, joka tilan salliessa myös ohittaisi Teiskontien bussikaistan tapaan Vaitinaron risteyksen liikennevalot.

Ratkaisu jouduttaisi merkittävästi joukkoliikenteen ja taksien kulkua kaikkina vuorokauden aikoina, ja tekisi joukkoliikenteestä nopeampaa ja houkuttelevampaa.

Siten ratkaisu tarjoaisi apua ruuhkiin paitsi poistamalla bussit ja taksit autojonosta, myös lisäämällä joukkoliikenteen sujuvuutta ja houkuttelevuutta. Tämä ratkaisu myös noudattaisi valtuuston hyväksymää strategista tavoitetta suosia joukkoliikennettä.

Toinen merkittävä hyöty liikennevalot ohittavasta bussikaistasta tulisi hälytysajoneuvoille. Ohituskaistan myötä myös keskustasta Länsi-Tampereelle suuntautuvan hälytysajoneuvoliikenteen kulku nopeutuisi ja helpottuisi merkittävästi.

Nopeasti lisääntynyt henkilöautoliikenne söisi hyödyt ja lopulta pahentaisi ruuhkia entisestään.

Jos kaista osoitettaisiin myös henkilöautoliikenteen käyttöön, se tulisi parantamaan henkilöautoilun sujuvuutta ja siten lisäämään henkilöautoilun houkuttelevuutta.

Nopeasti lisääntynyt henkilöautoliikenne söisi hyödyt ja lopulta pahentaisi ruuhkia entisestään. Tämän ovat osoittaneet lukuisat esimerkit kaikkialta maailmasta.

Juhana Suoniemi

kaupunginhallituksen jäsen (vihr.)

Erik Lydén

yhdyskuntalautakunnan jäsen (vihr.)