Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Koti on vankilamme? Lähiömme vankileiri?

Me suomalaiset olemme vakaa, mutta hyvin yksinkertainen kanssa. Auktoriteettiuskollisuus asuu jo geeneissä.

Ruotsalaisille olimme sen itäisin lääni. Suomipoika kelpasi ruotuväkeen tappelemaan suurvallan puolesta.

Lainsäädäntömme on hurrien peruja. Tämän ajan lakeja noudatettiin Venäjän ollessa niskan päällä ja ne ovat vieläkin lainsäädäntömme

perustana.

Nyt olemme kontallamme EU:n suuntaan. Jos ei direktiivi vielä määrää toimimaan omaa maatamme vastaan, kirjoittaa suomalainen poliittisesti ohjattu uskollisuutta osoittava virkamies oman vieläkin laajemman, yksityiskohtaisemman ja käytännölle vieraan lisäyksensä – jääden odottamaan Brysselin kehuja ja nousevaa virkauraa Suomessa.

Euroopan suurvallat, Saksa ja Ranska antavat piut paut tai välittävät mitä Suomessa tapahtuu ja miten Suomi oman elämänsä tai tulevaisuutensa järjestää, kunhan Suomi on näiden käytettävissä ja kantaa velkataakkaa toisten puolesta.

Nyt pelolla on psyykattu meidät kaikki apatiaan.

Historia toistaa itseään. Maailmassa on aina liikaa bobrikoveja, liian vähän schaumanneja. Itsesensuuriin asettuminen käytännöksi on poliittisen propagandan suurin voitto.

Virheiden korjaaminen jää seuraaville ja maksu kaikille yhdessä.

Yli 70-vuotiaat ohjeistettiin pysymään kotona, eristämään itsensä. Virkamiehet osoittivat yllättävän toiminnallista virettä soittamalla vanhuksille, että pysykää kotona!

Nyt ei kukaan soita ja kerro että vielä teitäkin tarvitaan, saa liikkua. Irrotamme kahleet.

Muistuupahan mieleen aika, jolloin yhteisen hyvän eli valtaapitävän enemmistön laatimien lakien ja asetusten mukaan merkittiin ihmisiä ja eristettiin toisista. Idässä ja lännessä, tuhoisin seurauksin.

Nyt pelolla on psyykattu meidät kaikki apatiaan. Tekohammaskapinaa tarvitaan. Kokemusta omaavissa iäkkäämmissä on jäljellä arkijärkeä, kykyä ottaa vastuuta omasta turvallisuudestaan.

Ei tarvitse paapoa, mutta ikärasismille pitää pistää piste!

Elvytystä olisi se eläkeindeksin korjaaminenkin!

Ei voi olla oikein, että omaa äitiään tai isäänsä on saanut katsella vain ikkunan takaa kuin apinaa eläintarhassa!

kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä