Lukijalta: Korkeakoulujen lisäpaikat nostavat Pirkanmaan vetovoimaa

Hallituksen mittavan neljännen lisätalousarvion kautta valtion taloutta elvytetään vahvoilla panostuksilla osaamiseen. Parhaimpana esimerkkinä tästä toimii 124 miljoonan euron lisärahoitus korkeakoulujen aloituspaikkoihin. Myös Pirkanmaan korkeakoulut saavat tästä potista merkittävän osan, aloituspaikkojen noustessa Tampereen yliopistossa ensi syksynä 190:llä ja Tampereen yliopistossa 180:llä paikalla.

Aloituspaikkojen määrä nousee laajasti eri aloilla. Esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakouluissa aloituspaikat nousevat sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan, liiketalouden sekä maa- ja metsätalouden koulutusohjelmissa.

Erityisen tärkeitä ovat tekniikan ja sote-alan lisäpaikat, sillä näiden alojen tekijöistä Pirkanmaalla on ollut pulaa. Aloituspaikkojen lisäykset tuovat osaltaan parannusta myös tähän tilanteeseen.

Kaikkiaan aloituspaikkojen lisäämiset johtavat merkittävään osaamisen kasvuun lähitulevaisuudessa. Koulutustason nosto vahvistaa Pirkanmaan alueen houkuttelevuutta investointien kohteena myös tulevaisuudessa.

Suomi nousee koronakriisin jälkeisessä maailmassa kestävän kasvun tielle osaamiseen ja sivistykseen panostamalla. Korkeakoulujen aloituspaikat, joita tulee koko Suomeen ovat tästä vahva viesti. Erityisesti koronakriisin jälkeisessä haastavassa taloustilanteessa on erityisen hyvä aika panostaa osaamisen kehittämiseen hankkimalla tutkinto tai päivittämällä omaa osaamista.

Jouni Ovaska

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu (kesk.)

Tampere

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut