Pääkirjoitus: Kesä-Tampereen ohi ei voi nyt kulkea – "Erilainen kesä tulee esille monessa tämänkin Tamperelaisen kesälehden jutussa"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tänä vuonna myös moni tamperelaisista joutuu viettämään kesäänsä ainakin jollain tapaa eri tavalla kuin aiemmin. Vaikka hallitus päätti maanantaina purkaa poikkeusolot ja koronakevään rajoituksia on höllennetty, vaikuttaa epidemia yhä monen arkeen ja lomasuunnitelmiin. Kesällä ei tänä vuonna tehdä välttämättä samoja asioita kuin aiemmin. Erilainen kesä tulee esille monessa tämänkin Tamperelaisen kesälehden jutussa.

Tampereen kesän matkailuvaltti Särkänniemi aloitti kesäsesongin 1,5 kuukautta myöhässä ja ottaa ainakin aluksi sisään vain viidenneksen alueen kapasiteetista. Porttien avaaminen on iloinen asia, mutta juuri tänä kotimaan perhematkailuun keskittyvänä kesänä Tampere olisi tarvinnut Särkänniemen vetovoimaa.

Kun tapahtuma-, festari- ja keikkakesä jää väistämättä torsoksi, ovat kesäsuunnitelmat menneet uusiksi muun muassa Taija Holmilla ja Costello Hautamäellä. Elämästään yhteensä neljä vuotta festareilla viettänyt musiikin pr-nainen ja Popedan kanssa viidellä vuosikymmenellä Suomea kiertänyt kitaristi ovat joutuneet laittamaan kalenterinsa uusiksi.

Kumpikin kertoo. että kesä-Tampere tulee tänä vuonna tavallista tutummaksi. Moni muukin joutuu olosuhteiden pakosta katsomaan kotikaupunkiaan uudesta näkökulmasta. Aivan konkreettisestikin tähän on tarjolla oiva vaihtoehto, kun uuden Hämeensillan Tempon tunneli avaa Tammerkosken rantaan monia uusia reittimahdollisuuksia. Tutun kaupungin katsominen uusin silmin avaa monelle paikkoja ja elämyksiä, joiden ohi on tavallisina kesinä kävellyt vanhasta tottumuksesta.

Kaikesta tavalliseen kaupunkikesään kuuluvasta ei kuitenkaan tarvitse luopua. Tässäkin kesälehdessä Markku Makkonen on kerännyt tärpit keikoista ja livemusiikista nauttimiseen ja Pekka Ruissalo on koonnut katsauksen loppukesän urheilutapahtumista. Supersuositusta ravintolaäänestyksestä esitellään Tampereen parhaat lounaspaikat.

Hyvää juhannusta ja kesää kesä-Tampereella.

petteri.makinen@tamperelainen.fi

Päätoimittaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut