Pääkirjoitus: Kesä-Tampereen ohi ei voi nyt kulkea – "Erilainen kesä tulee esille monessa tämänkin Tamperelaisen kesälehden jutussa"

Tänä vuonna myös moni tamperelaisista joutuu viettämään kesäänsä ainakin jollain tapaa eri tavalla kuin aiemmin. Vaikka hallitus päätti maanantaina purkaa poikkeusolot ja koronakevään rajoituksia on höllennetty, vaikuttaa epidemia yhä monen arkeen ja lomasuunnitelmiin. Kesällä ei tänä vuonna tehdä välttämättä samoja asioita kuin aiemmin. Erilainen kesä tulee esille monessa tämänkin Tamperelaisen kesälehden jutussa.

Tampereen kesän matkailuvaltti Särkänniemi aloitti kesäsesongin 1,5 kuukautta myöhässä ja ottaa ainakin aluksi sisään vain viidenneksen alueen kapasiteetista. Porttien avaaminen on iloinen asia, mutta juuri tänä kotimaan perhematkailuun keskittyvänä kesänä Tampere olisi tarvinnut Särkänniemen vetovoimaa.

Kun tapahtuma-, festari- ja keikkakesä jää väistämättä torsoksi, ovat kesäsuunnitelmat menneet uusiksi muun muassa Taija Holmilla ja Costello Hautamäellä. Elämästään yhteensä neljä vuotta festareilla viettänyt musiikin pr-nainen ja Popedan kanssa viidellä vuosikymmenellä Suomea kiertänyt kitaristi ovat joutuneet laittamaan kalenterinsa uusiksi.

Kumpikin kertoo. että kesä-Tampere tulee tänä vuonna tavallista tutummaksi. Moni muukin joutuu olosuhteiden pakosta katsomaan kotikaupunkiaan uudesta näkökulmasta. Aivan konkreettisestikin tähän on tarjolla oiva vaihtoehto, kun uuden Hämeensillan Tempon tunneli avaa Tammerkosken rantaan monia uusia reittimahdollisuuksia. Tutun kaupungin katsominen uusin silmin avaa monelle paikkoja ja elämyksiä, joiden ohi on tavallisina kesinä kävellyt vanhasta tottumuksesta.

Kaikesta tavalliseen kaupunkikesään kuuluvasta ei kuitenkaan tarvitse luopua. Tässäkin kesälehdessä Markku Makkonen on kerännyt tärpit keikoista ja livemusiikista nauttimiseen ja Pekka Ruissalo on koonnut katsauksen loppukesän urheilutapahtumista. Supersuositusta ravintolaäänestyksestä esitellään Tampereen parhaat lounaspaikat.

Hyvää juhannusta ja kesää kesä-Tampereella.

petteri.makinen@tamperelainen.fi

Päätoimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 2. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 3. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 4. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 14. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 15. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 3. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 7. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 8. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 9. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 10. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 11. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 15. Kolumni: Metsään meni! – "Kun ylittää metsän rajan ja pääsee luontoon, on myös lähempänä itseään"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.