Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Eteläpuisto puhuttaa – "Nyt moni puolue puhuu kauniisti Eteläpuistosta"

Kuntavaalien 2017 alla ryhmistä perussuomalaiset ja Tampereen puolesta (TaPu) olivat ehkä ainoina johdonmukaisesti sitä mieltä, että Eteläpuistoa pitää kehittää puistona ilman asuntorakentamista. Linjamme on säilynyt. Emme edelleenkään kannata Eteläpuistoon tehtävää asuntorakentamista, edes maltillista sellaista.

Eteläpuisto on vielä toistaiseksi säästynyt rakentamiselta, koska asia nousi otsikoihin juuri ennen edellisiä kuntavaaleja, eikä mikään puolue ollut valmis tekemään poliittista itsemurhaa edes arvokkaan rakennusmaan vuoksi.

Alueen kaavoitus on tällä tietoa vuorossa vasta 2024/2025 tienoilla Viinikanlahden kaavoituksen jälkeen. On kuitenkin väärin jättää asia roikkumaan.

Nyt moni puolue puhuu kauniisti Eteläpuistosta. Onko se vain sanahelinää? Toivottavasti ei. Ehkä mieli on oikeasti muuttunut. Muiden puolueiden on mielenmuutoksensa helppo todistaa. Valtuuston tulee päättää pikaisella aikataululla, että Eteläpuisto-kadun eteläpuolelle ei kaavoiteta asumista. Lisätään koko puistoalue sellaisenaan kansalliseen kaupunkipuistoon.

Unohdetaan muutosalueet ja tulevaisuuden asuntorakentamisspekulaatiot puistoalueelle. Mikäli edelleen flirttaillaan asuntorakentamisen suhteen, saattaa olla, että kansallisen kaupunkipuiston edellytykset eivät toteudu.

Eteläpuiston rakentamisen spekulaatioista on siis nyt viimeistään luovuttava. Ranta-alueelle voidaan tehdä uimaranta ja esimerkiksi saunarakennus Kaupinojan uuden upean kansankylpylän tapaan. Keskusta-alue tarvitsee vastaavan kansankylpylän, kysyntää on varmasti. Alue ei ehkä kuitenkaan tarvitse varsinaista ravintolaa, syöttölää tai juottolaa.

Moni puolue puhuu kauniisti Eteläpuistosta.

Alueen kehittämisessä tulee kuulla kuntalaisia ja Eläköön Eteläpuisto -liikettä. Alueen tuntumaan voisi harkita rakennettavan ikäihmisten palvelukoteja.

Vanhat ihmiset ovat kunniakansalaisia ja heillekin pitää tehdä asuntoja hyville paikoille.

Kirjoittaja on Perussuomalaisten Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja.