Kolumni Mikä on elämän ja tapahtumien uusi normaali?

Maailma ajoi maaliskuussa tahtomattaan päin seinää. Korona pysäytti arjen viikossa. Alkuun se oli omituista, sitten pelottavaa. Kadut tyhjenivät. Konserttisalit ja teatterit hiljenivät. Työ siirtyi monella kotiin. Usean toimialan liiketoiminta pysähtyi kokonaan.

Samalla kasvoi yhteisöllisyys verkossa ja toisten auttaminen. Ihmiset kokoontuivat parvekkeille laulamaan, jättivät ikkunoihin viestejä. Perheet viettivät aikaa yhdessä.

Nyt Suomi siirtyy lock down -vaiheesta hybridistrategiaan. Koulut palasivat lähiopetukseen. Ravintolat, konserttisalit ja museot avaavat ovensa rajoitetusti. Tietynkokoiset kokoontumiset ovat mahdollisia.

Elämä ei silti ole kuin ennen. Me emme kättele toisiamme vielä pitkään aikaan, tuskin halaammekaan hetkeen. Nähtäväksi jää, tuleeko maskeista arkinen näky kuten Aasiassa. Kaikki eivät heti uskalla tai voi mennä ihmisten pariin.

STM, THL ja aluehallintovirastot antavat ohjeita turvallisen arjen aloittamiseen. Me Tampere-talossa olemme katsoneet koko ajan tulevaan ja valmistelleet paluuta uuteen alkuun. Kansantalouden hidas elpyminen on riippuvainen arjen käynnistymisestä ja ihmisten mieliala tapahtumista.

Kesästä tulee kotimaan matkailun aikakausi. Tampere-talo ja Muumimuseo aukeavat kesäkuussa. Talomme kesänäyttely tarjoaa Ralph Larmannin loistokkaita valokuvia rock- ja popmaailman supertähdistä. Puistokonsertti toteutuu Ylen kanavissa välitettynä suoraan Tampere-talon Isosta salista.

Ihmismieli kaipaa lähelle normaalia – kohtaamisia ja elämyksiä.

Uusi normaali edellyttää niin yrityksiltä kuin kuluttajilta viisautta ja tarkkuutta. On huolehdittava turvaväleistä, pestävä kätensä säännöllisesti ja jäätävä sairaana kotiin. Me tapahtumien tekijät kiinnitämme huomiota yleisön ja työntekijöiden turvallisuuteen, tilojen hygieniaan ja selkeisiin ohjeisiin.

Syksyllä Tampere-talossa alkavat kokoukset, kongressit ja konsertit. Ne toteutuvat hallittavilla kävijämäärillä ja turvallisilla toimintamalleilla. Uusi normaali voi olla myös vähän aikaa se, että yleisöstä osa, varsinkin riskiryhmäläiset, seuraa tapahtumia etänä. Ihmismieli kaipaa lähelle normaalia – kohtaamisia ja elämyksiä. Siinä tapahtumilla on suuri merkitys.

Kirjoittaja on Tampere-talon liiketoimintajohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut