Pääkirjoitus: Oiva aika PTR:lle!

Sanna Marinin hallituksen ministeriviisikko kertoi maanantaina odotetusti siirtymisestä koronaviruksen vastaisessa taistelussa hybridistrategiaan ja viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Helpotuspaketin odotetuin – ja monen mielestä toivotuin – osa oli päätös siitä, että ravintoloiden asteittainen avaaminen voidaan aloittaa kesäkuun alussa.

Vaikka asiakasmääriä ja anniskeluaikoja rajoittavia lakeja on odotettavissa, on viesti viime viikkojen aikana kovia kokeneelle alalle hyvä. Epävarmaa on vielä paljon, mutta ainakin lähiviikkojen suunnittelun perusedellytyksen ovat kasassa.

Tulevaisuuteen uskaltaa jo katsoa. Nyt on erityisen hyvä syy aloittaa lähtölaskenta kohti ravintolakesää perinteisellä tavalla eli Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksellä.

Vaikka olosuhteet ravintolaäänestykselle ovat täysin poikkeukselliset, ei PTR 2020:aa voisi sopivampaan aikaan järjestää. Nyt on syytä muistaa ja kiittää omia suosikkiravintoloita. Ravintoloiden asiakastilojen aukeamista odotellessa sen voi tehdä äänestämällä.

Koronaepidemia on jättänyt jälkensä myös äänestykseen. Kilpailussa pääsee tänä vuonna äänestämään myös Parasta Tamperelaista Noutoruokaa. Take away -annokset ja kuljetuspalvelujen kysyntä on ollut koronaviikkojen suuri ravintolailmiö.

Noutoruoka on ollut harvalle ravintolalle suurta liiketoimintaa, mutta se on auttanut pahimman yli ja vähentänyt esimerkiksi lomautustarvetta. Kodeissa noudettu tai kuljetuspalveluiden tuoma ruoka on piristänyt tavallista enemmän neljän seinän sisälle sidottua arkea. Take awayn merkitys ravintolaliiketoiminnassa tulee varmasti kasvamaan epidemian jälkeenkin.

Pitkät ehdokaslistat kertovat tamperelaisen ravintolatarjonnan laajuudesta ja tasokkuudesta – ja omat ehdokkaat listan ulkopuolelta ovat äänestyksen suola. On syytä toivoa, että lista ei vaikeiden kuukausien seurauksena lyhenisi yhdelläkään yrittäjällä.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 2. Kauppakamarin selvitys: Yritykset haluavat investointeja tiestöön ja rautateille
 3. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 4. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 5. Palvelukeskukset ja lähitorit pysyvät edelleen kiinni Tampereella – neuvontaa saa puhelimitse
 6. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Kolumni: Kärsivällisyydestä
 9. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 10. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 11. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 12. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 13. Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"
 14. Linja 15 palasi normaalille reitilleen Tampereella
 15. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 2. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 3. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 4. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 5. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 6. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt
 7. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 10. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 13. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 14. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 15. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.