Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus Oiva aika PTR:lle!

Sanna Marinin hallituksen ministeriviisikko kertoi maanantaina odotetusti siirtymisestä koronaviruksen vastaisessa taistelussa hybridistrategiaan ja viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Helpotuspaketin odotetuin – ja monen mielestä toivotuin – osa oli päätös siitä, että ravintoloiden asteittainen avaaminen voidaan aloittaa kesäkuun alussa.

Vaikka asiakasmääriä ja anniskeluaikoja rajoittavia lakeja on odotettavissa, on viesti viime viikkojen aikana kovia kokeneelle alalle hyvä. Epävarmaa on vielä paljon, mutta ainakin lähiviikkojen suunnittelun perusedellytyksen ovat kasassa.

Tulevaisuuteen uskaltaa jo katsoa. Nyt on erityisen hyvä syy aloittaa lähtölaskenta kohti ravintolakesää perinteisellä tavalla eli Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksellä.

Vaikka olosuhteet ravintolaäänestykselle ovat täysin poikkeukselliset, ei PTR 2020:aa voisi sopivampaan aikaan järjestää. Nyt on syytä muistaa ja kiittää omia suosikkiravintoloita. Ravintoloiden asiakastilojen aukeamista odotellessa sen voi tehdä äänestämällä.

Koronaepidemia on jättänyt jälkensä myös äänestykseen. Kilpailussa pääsee tänä vuonna äänestämään myös Parasta Tamperelaista Noutoruokaa. Take away -annokset ja kuljetuspalvelujen kysyntä on ollut koronaviikkojen suuri ravintolailmiö.

Noutoruoka on ollut harvalle ravintolalle suurta liiketoimintaa, mutta se on auttanut pahimman yli ja vähentänyt esimerkiksi lomautustarvetta. Kodeissa noudettu tai kuljetuspalveluiden tuoma ruoka on piristänyt tavallista enemmän neljän seinän sisälle sidottua arkea. Take awayn merkitys ravintolaliiketoiminnassa tulee varmasti kasvamaan epidemian jälkeenkin.

Pitkät ehdokaslistat kertovat tamperelaisen ravintolatarjonnan laajuudesta ja tasokkuudesta – ja omat ehdokkaat listan ulkopuolelta ovat äänestyksen suola. On syytä toivoa, että lista ei vaikeiden kuukausien seurauksena lyhenisi yhdelläkään yrittäjällä.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ!