Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Iskikö korona demareihin Tampereella? – "Harvoin olen päässyt demaria kehumaan"

Otsikon kysymys johtuu siitä, että neljä demarien valtuustoryhmän jäsentä siirsi itsensä karanteeniin ennen kuin hallitus edes esitteli moista hanketta. Ehkä he pystyivät sen ennakoimaan.

Oli miten oli, hallitus ja erityisesti pääministeri ja valtuustoryhmän jäsen Sanna Marin on tehnyt loistavia, tarpeen vaatimia päätöksiä.

Harvoin olen päässyt demaria kehumaan, mutta nyt olen joutunut niin tekemään. Kun olen ollut kuusi vuosikymmentä aktiivinen politiikan seuraaja ja myös siihen loivasti osallistunut, joudun toteamaan, että tänä aikana ei ole näkynyt yhdessäkään pääministerissä sellaista vahvuutta, kuin tässä nuoressa naisessa.

Alku oli todella näyttävä, Marin valittiin valtuuston puheenjohtajaksi ensimmäisen kauden valtuutettuna.

Tunnustan nöyrästi, että tunsin lievää vahingoniloa, kun hän laittoi valtuuston vanhoja huligaaneja järjestykseen.

Joutuessaan syksyllä pääministeriksi hän joutui heti ratkomaan koronakriisiä ja voi todeta, että hänen työssään näkyy pyrkimys Suomen ja suomalaisten parhaaseen. Poliittista rohkeutta, jota ei yleensä Arkadianmäellä näy, ilman oman puolueen etua tavoittelema.

Harvoin olen päässyt demaria kehumaan.

Siinä sivussa hän on kertaalleen laittanut eduskunnan huligaanit järjestykseen. Ne ovat ensimmäisestä iskusta toipuneet ja yrittelevät jälleen. Pelaavat puoluepolitiikkaa, johon Marin ei ole suistunut.

On totta, että demarien kannatus on noussut, mutta se on pelkää bonusta. Tilannetta kuvaa se, että olen tavannut eri puolueiden ihmisiä, myös kokoomuslaisia jotka ihailevat Marinin suoraselkäisyyttä.

Kuvaavaa Marinin toiminnassa oli yksi lause, joka osoittaa todellista johtajuutta, ilman komentelua, ilman nöyristelyä. Kun Uudenmaan karanteenista päätettiin, Marin lausui lopuksi: ”Suomeksi sanottuna, nyt ei ole aika matkustaa mökille”.

Taavi Lintunen

ex-huligaani