Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Korona heiluttaa myös kiekkojättiläisiä

Koronavirus dominoi myös jääkiekkomaailmaa ja siihen liittyvää keskustelua. Näinä päivinä Liigassa pitäisi olla käynnissä finaalipelit, mutta kuten hyvin tiedämme, niin kotimaan jääkiekkokausi katkaistiin kuin seinään jo kuutisen viikkoa sitten.

Se oli valtava takaisku kaikille seuroille, mutta se olisi voinut vielä katastrofaalisempikin, jos kausi olisi katkennutkin esimerkiksi jo tammikuussa.

Osin rajuillakin sopeuttamistoimenpiteillä seurat pystyvät toipumaan playoffsien peruuntumisesta, mutta sitten vasta ongelmat todella alkavat, mikäli ensi syksynäkään ei voida vielä pelata.

Suurena lajina ja varsinkin huipputasolla jääkiekko on toki toistaiseksi paremmassa asemassa moneen muuhun urheilulajiin tai viihtemuotoon verrattuna, mutta the bigger they are, the harder they fall. Huipputason jääkiekko on iso jättiläinen, mutta jättiläisen alkaessa horjua on tutinakin kovempaa ja sen kaatuessa kuoppa suurempi.

Tällä hetkellä toivo ja usko ovat kuitenkin edelleen siinä, että syksyllä jääkiekkoakin taas pelataan. Vielä ei ole tiedossa hetkeä tai päivämäärää, jolloin COVID-19 on voitettu ja palaamme pandemiaa edeltäneeseen ns. normaaliin elämään, mutta ihminen ja yhteiskunta ovat sopeutuvaisia, ja varmasti löydämme jatkossa tavat elää hyvää ja turvallista elämää myös isommissa joukoissa yhdessä muiden kanssa.

Kuten viime viikolla kerrottiin, myös meillä Tapparassa on tehty sopeuttamista läpi organisaation niin taloudellisella kuin käytännön toiminnankin tasolla, mutta työt jatkuvat ja katse on tiukasti tulevassa.

Hommia tehdään sillä tähtäimellä että syksyllä pelataan.

Hommia tehdään sillä tähtäimellä, että syksyllä pelataan: Uusia kausikortteja myydään jo, vanhat asiakkaatkin pääsevät pian uusimaan omat korttinsa ja otteluohjelmaakin ensi kaudelle rakennetaan kovasti. Toukokuun alkupäivinä joukkueeseen julkistetaan uusia pelaajasopimuksia.

Me omasta puolestamme haluamme edelleen kiittää koko Tappara-yhteisöä saamastamme tuesta kauden päätyttyä äkillisesti ja kysymysmerkkien varjostaessa tulevaa.

Kuten joukkueen päävalmentajaksi palannut Jussi Tapolakin sanoi: meitä ei yksi koronavirus kaada. Olemme taas vahvempi yhteisö syksyllä.

Kirjoittaja on Tamhockey Oy:n viestintävastaava.