Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Etusivu meni nyt uusiksi!

Tamperelaisen uudistetut nettisivut ovat pyörineet Mediatalo Keskisuomalaisen yhteisellä alustalla reilun viikon. Iso operaatio on mennyt niin hyvin, että nyt uskaltaa jo mainostaa. Toimii! Kehua retostelelen jo nyt, että uudet sivut nopeammat, selkeämmät ja näyttävämmät.

Suurin uudistus on tapahtunut etusivulla. Lähtösivulla pääosassa on nimenomaan paikallinen uutiskattaus, jota rytmittävät kiinnostavimmat puheenaiheet, ajankohtaiset paikalliset ilmiöt ja poimitut menovinkit. Tavoitteena on se, että samalla silmäyksellä – ja muutamalla hiirikäden tai etusormen liikkeellä – lukija pysyy kärryillä tärkeimmistä paikallisista uutisasioista ja puheenaiheista. Sormen painalluksen takana on tarjolla tietoa, elämyksiä, oivalluksia, huvia ja hyötyä pitemmäksi aikaa.

Uudistuksia tapahtuu myös taustalla. Tamperelaisen nettisivujen keskustelua ennakkomoderoi jatkossa Suomen Tietotoimisto STT. Kommentteja tarkistetaan joka päivä kello 7–24. Yöllä kirjoitetut kommentit päätyvät jonoon, joka puretaan aamulla. Tavoitteena on se, että tamperelainen.fissä paikallisista puheenaiheista voi keskustella asiallisesti luotettavassa ympäristössä. Meille moniäänisyys on aina parempaa paikallisuutta.

Jos olen toistellut sanaa paikallinen, siihenkin on syynsä. Globaalissa tietoverkossa haluamme tarjota lukijoille paikallista asiaa paikallisille ihmisille. Tästä emme tingi. Lehden tekijöille uusi ulkoasu on haaste myös sisällölle. Pyrimme siihen, että tamperelainen.fi on paikka, josta aikaansa aktiivisesti seuraava ja lähellä olevista asioista kiinnostunut löytää näppärästi haluamansa.

En väitä, että viikon vanhoilla sivuilla kaikki jo hipoisi täydellisyyttä. Palaute on juuri nyt meille tärkeää. Jos jokin ei toimi, jotain puuttuu tai joku on liikaa esillä – ja kehuskeluni on muutenkin katteetonta – kertokaa siitä minulle alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.