Kolumni: | Eduskunnassa koronakriisin keskellä

Olemme eläneet viime viikot poikkeusaikaa, joka koettelee meistä jokaista. Itselläni on pitänyt kiirettä toimiessani eduskuntaryhmämme varapuheenjohtajana tukiessani pääministeriämme.

Meitä uhkaa kaikille tuntematon sekä vaarallinen tauti, ja tilanne vaatii nopeita päätöksiä. Etusijalla ovat aina ihmiset ja ihmisten turvallisuus.

Olemme onnistuneet yhdessä hyvin ja haluankin kiittää kaikkia kansalaisia, jotka ovat ottaneet ohjeet ja toistemme suojelemisen vakavasti. Ymmärrän, että monella on huoli ja pelko tilanteesta. Rajoitustoimien tarkoitus on suojella jokaista eikä eristää ketään yhteiskunnasta.

Kaikilla ei ole läheisiä tai omaisia, joilta saisi apua ja tukea. On hyvä, että Tampereen kaupunki on päättänyt soittaa kaikille yli 80-vuotiaille kuntalaisille auttaakseen heitä löytämään oikeiden palveluiden piiriin. Puhelinkeskukseen voi soittaa myös itse. On tärkeää tuoda jokaiselle apua tarvitsevalle palvelut kotiin. Nyt ei ole syytä epäröidä avun pyytämistä.

Me päättäjät olemme tehneet päätöksiä nopealla tahdilla ja paineen alla. Kriisin keskellä täydellisiä suorituksia ei ole, mutta tilanteet on ratkaistu parhaalla mahdollisella tavalla.

Uskon, että tämä poikkeusaika synnyttää uusia tapoja pitää toisistamme huolta. Tällaisesta yhteisöllisyydestä kannattaa pitää kiinni vielä silloinkin, kun tilanne palaa tavanomaiseksi.

Poikkeusaika synnyttää uusia tapoja pitää toisistamme huolta.

Jokainen ymmärtää, että koronatilanteesta selviäminen tulee maksamaan yhteiskunnalle miljardeja. Meitä sosialidemokraatteja tarvitaan siinä, ettei kriisin lasku lankea pienituloisten palkansaajien ja eläkeläisten maksettavaksi. Siitä meidän - jos joidenkin - on pidettävä huolta.

Suomi on pärjännyt koronavirustilanteen kanssa todella hyvin kansainvälisesti vertailtuna. Olemme alkuviikonkin käsitelleet tilannetta ja tänään keskiviikkona valtioneuvosto linjaa jälleen jatkotoimista.

Moni kysyy minulta päivämäärää sille, milloin tämä tilanne loppuu. Päivämäärää en voi luvata, mutta sen voin luvata, että teemme koko ajan parhaamme. Ennenkin olemme selvinneet vaikeista tilanteista yhdessä – niin nytkin.

Ilmari Nurminen

kirjoittaja on kansanedustaja (sd.) Tampereen Sorsapuistosta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut