Lukijalta: Huumeongelman hoitoon ei ole rahaa, eikä resursseja – "Nuoriin pitäisi tietysti satsata, mutta menot eivät kuulemma saisi lisääntyä"

Lukijalta

Tampereellakin on valiteltu nuorten päihdeongelmaisten, erityisesti huumeiden käyttäjien vaikeutta päästä laitoshoitoon.

Syy taitaa olla helppo havaita. Sellainen kun on pitkäaikaisena toimintana kallista ja huumeongelmaiset ovat niin kovasti lisääntyneet.

Jo nyt kunnallispoliitikot ja virkamiehet voivottelevat kovasti lisääntyviä erikoissairaanhoidon ja muiden sosiaalisektorin kulujen kovaa nousutahtia ja ”painelevat paniikkinappulaa.”

Vaaraksi voisi jopa pelätä tulevan ”tavanomaisempienkin” vaivojen ja sairauksien hoidon saatavuuden huonontumisen, kun tarpeita tuntuu riittävän.

Päihdeongelmaisten parantamisessa lisäongelmana ovat hyvänkin hoidon jälkeiset takaisin ”repsahtamiset” ja motivaation ja hoitoon sitoutumisen säilyttäminen niiden jälkeen pidemmälläkin ajalla.

Nuoriin pitäisi tietysti satsata, mutta menot eivät kuulemma saisi lisääntyä. Puutteita on kerrottu löytyvän vanhustenhoidostakin yhä edelleen ja paljon muualtakin.

Eutanasia-apukin on nykyajattelun mukaisesti sopimatonta ja kiellettyä, vaikka sellaista haluaviakin saattaisi jonkin verran löytyä.

Jos ”päälliköt” pystyvät ongelmat ratkaisemaan, ovat kunniamerkkinsä takin rintapieluksiinsa ansainneet.

Vesa Ahlfors

Tampere

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut