Lukijalta: Olisi jo päätöksiä vailla valmista... –"Tamperelainen matkailee tietenkin ulkomaille virusvapaaseen Teiskoon"

Lukijalta

Kun lentäminen lakkaa ja talous sakkaa, ympäristötietoinen matkailija valitsee kohteekseen kotimaan ja tamperelainen matkailee tietenkin ulkomaille virusvapaaseen Teiskoon.

Jostakin pitää aloittaa se oikea tekeminen.

Uudenlaiselle yhdessä tekemiselle on loistavat edellytykset. Aika on nyt!

Haluamme kehittää kotimaan matkailua, luontomatkailua. Megatrendi tarkoittaa sitä, että isot joukot muuttavat käytöstään.

Kintulammen retkeilyalueen käytön paradoksi on, että luontoon pääsemisen suurin este onkin surkea tie ja pysäköintipaikkojen puute.

Viitapohjaan vie pikitie, tosin mutkainen, mutta busseilla liikennöitävä.

Ei kai siitäkään haittaa olisi vaikka Viitapohjan alueen veroja maksavien asujien elämänlaatu parantuisi, kun julkisillakin pääsisi useammin.

Lähijärvimatkailun ensimmäinen etappi voidaan tehdä Kaupinojalta Aitolahteen jo kesällä 2020. Siis muutaman kuukauden kuluttua kun ne vähätkin jäät lähtevät.

Kivikylän päässä Kaupinojalla on luontoyrittäjä, jolla on kalustoa ja osaamista aktiviteettien tarjoamiseen lahden kummallakin rannalla. Satamatoimisto voi toimittaa kelluvan laiturin johon Näsijärvellä operoivat laivayrittäjät voivat rantautua.

Seurakunnat on ostanut Aitokeskuksen (entinen Diabetes-keskus) leiritoimintaa varten. Leiriläiset perheineen voivat liikennöidä sinne – laivallakin. Varjoliitoa, kanootteja, ongintaa. Kalustovarasto yrittäjälle on pieni vastaantulo.

Kannattava toiminta syntyy vain, kun kaikki palaset ovat valmiina ja tukevat toisiaan.

Yrittäjä yrittää ja kaupunki tekee mahdolliseksi yrittää kannattavasti.

Pekka Peltonen

Luonto-ohjaaja

Riistamestari

Tampere

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut