Pääkirjoitus: Kuuliaista kansaa – "Niinistön punnitut ulostulot ovat olleet oikeita ja ennen kaikkea oikea-aikaisia"

Suomalaiset ovat kuuliaista kansaa. Jurputtamisesta huolimatta realiteetit lopulta ymmärretään. Näissä oloissa tämä on kehu ja tunnustus.

Tästä todistuksena myös Tamperelaisen Lukijaraati antoi vahvan tuen päättäjien ja viranomaisten koronatoimille. Vaikka koronanvastaisia toimia on kritisoitu sekä ylimitoitettuina ja hysteerisinä että liian hitaina ja tehottomina, Lukijaraadista peräti kaksi kolmesta oli sitä mieltä, että toimenpiteet ovat nyt oikealla tasolla.

Tulos on tuore, sillä Mediatalo Keskisuomalaisen tutkimusyhtiö Tietoykkösen tekemän Lukijaraati-kyselyn vastaukset kerättiin tiistain ja torstain välisenä aikana.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen toiminta sai raadilta vahvan siunauksen. Vastaajista lähes kolme neljästä oli sitä mieltä, että hallituksen toimenpiteet ovat olleet tähän saakka onnistuneita. Näyttöjä päinvastaisesta ei ole – ja toivottavasti ei tulekaan.

On syytä muistaa ja tunnustaa, että Marinin hallitus on saanut vahvaa taustatukea tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Niinistö on ollut sellainen arvojohtaja kuin presidentin kuuluukin. Oli presidentin valtaoikeuksista mitä mieltä tahansa, Niinistön punnitut ulostulot ovat olleet oikeita ja ennen kaikkea oikea-aikaisia.

Irtopisteitä voi jatkaa myös oppositiolle. Sekin on osoittanut poliittista tilannetajua. Tärkeistä asioista pitää vallita yksimielisyys. Kaikki ymmärtävät, että koronan vastaiset toimet ovat nyt se tärkeä asia.

Pysyvä tila tämä ei ole. Kun kurimus on ylitettu, alkaa taloudellinen jälleenrakennus, jossa oikeiden valintojen tekeminen on Suomen tulevaisuuden kannalta yhtä tärkeää kuin koronatoimien onnistuminen. Tässä keskustelussa haluavat olla mukana kaikki, jo pelkästään siksi, että vuoden päästä ovat edessä kuntavaalit. Pian on hyvä tilaisuus esitellä omia arvojaan ja käydä niistä keskustelua. Pitää kuitenkin muistaa, että puheenaiheena on ennen kaikkea Suomen rakentaminen paljolti uudelle pohjalla, ei kuntavaalimenestys vuonna 2021.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut