Pääkirjoitus: Ei hylätä liveä – " Haluamme olla nostamassa elävän musiikin tapahtumataloutta jaloilleen heti, kun ihmiset taas saavat palata yhteen"

Petteri Mäkinen

Moni on viime viikkoina pohtinut nyt elettävien aikojen historiallisuutta. Pieni esimerkki aikojen poikkeuksellisuudesta on tässäkin lehdessä.

Lehdessä ei ole keskiviikon Tamperelaiseen jo 18 vuotta kuulunutta Tampere Rock City -aukemaa. Palstan pohjana oleva Tampereen kattavin ja pisin keikkalista on kuihtunut käytännössä olemattomiin. Talouden nousut ja notkahdukset eivät ole aiemmin pystyneet keikkokenttään samalla tavalla kuin korona-aika nyt. Siksi palsta jää tauolle.

Tamperelainen on ollut Tampere Rock Cityn kautta pitämässä liveä elossa ja voimissaan jo lähes kaksi vuosikymmentä. Palsta on ollut tamperelaisen keikkaelämän mitä, missä, milloin.

Vaikka Tampere Rock City jää koronatauolle, emme hylkää alaa nytkään. Palstan isä Markku Makkonen seuraa muualla lehdessä, miten hiljentymisestä selvitään ja mitä alan ihmisille sen aikana kuuluu. Kerromme myös ilmiöistä ja liiketoimintaideoista, joita kokoontumisrajoitukset keikkabisnekseen synnyttävät. Ennen kaikkea haluamme olla nostamassa elävän musiikin tapahtumataloutta jaloilleen heti, kun ihmiset taas saavat palata yhteen.

Keikkapaikoilla, klubeilla ja muissa soittoruokaloissa eletään nyt siiinä toivossa, että epidemiatauko on lyhyt ja sen jälkeen elävän musiikin ääreen palaa huvinhaluinen kansa. Monelle toivo ei valitettavasti riitä. Kassavirta on useilla kadonnut kokonaan, vaikka kulut juoksevat yhä. Osa ei yhtälöstä selviä. Keikkapaikkojen kurimus tuntuu kerrannaisvaikutuksina muuallakin elämystaloudessa, joka on Tampereella kasvava työllistäjä. Häviäjä on myös koko kaupunkikulttuuri.

Siksi tukea tarvitaan juuri nyt. Peruutetun keikan lipun hinnan voi siirtää lahjakorttiin. Osalla keikkajärjestäjistä on muutakin liiketoimintaa, jota käyttää. Ja heti kun uusille tapahtumille alkaa ilmaantuna päivämääriä, kannattaa varata liput pikaisesti.

Varmaa on, että live pysyy elossa. Kyllä se Tampere Rock Cityn keikkalistakin vielä kasvaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.