Pääkirjoitus: Paras ravintola taas haussa

toimitus

Loppukeväästä paikkansa löytänyt Tamperelaisen järjestämä Paras Tamperelainen Ravintola 2019 -äänestys on alkanut

Äänestämään pääsee aiempien vuosien tapaan pääsarjan eli parhaan ravintolan lisäksi Tampereen parasta lounaspaikkaa, kahvilaa, olutravintolaa ja bilepaikkaa.

Yksi merkittävä uudistus on tälle vuodelle tehty. Jo aiempina vuosina pääsarjassa on päässyt halutessaan rastittamaan tai nimeämään kolme suosikkiaan. Kolmen suosikin äänestäminen on nyt mahdollista kaikissa muissakin sarjoissa.

Taustalla on jo viime vuosien aikana äänestäjiltä tullut palaute. Taso on kaikissa sarjoissa Tampereella niin kova, että yhden suosikin rastittaminen on liian tuskallista – monen mielestä jopa epäoikeudenmukaista.

Paras Tamperelainen Ravintola on ollut alusta eli vuodesta 2013 lähtien nimenomaan yleisöäänestys. Perustelut valinnoille toki kysytään, mutta hyvän paikan määritelmiä ei ole millään tavalla lähdetty ennakkoon tuputtamaan.

Ehdokaslistasta huolimatta jokaisessa sarjassa voi nimetä myös omat ehdokkaansa ja äänestää niitä. Listaa on täydennetty vuosittain mielenkiintoisimpien uutuuksien lisäksi edellisen vuoden eniten ääniä saaneilla omilla ehdokkailla. Mikään lista ei ole täydellinen. Sen ulkopuolelle jää joka vuosi ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja.

PTR:ssä ääniä on tullut vuosittain 3 000–4 000 sarjaa kohti. Äänestyksen tekniikasta vastaa Mediatalo Keskisuomalaisen tutkimusyhtiö Tietoykkönen. Tänä vuonna äänestysaika päättyy keskiviikkona 29. toukokuuta.

Viime vuonna pääsarjan voitti Napoli. Paras lounaspaikka oli 4 Vuodenaikaa, olutravintola Plevna, kahvila Pyynikin näkötornin kahvila ja bilepaikka Doris.

Paras Tamperelainen Ravintola 2019 julkistetaan Tamperelaisen kesälehdessä 5. kesäkuuta ja neljän sarjan voittajat kesäkuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 15. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.