Porukka ottaa riskin

toimitus

Koko Suomi pelaa riskillä ja odottaa seitsemän oikein tulosta.

Antti Rinne (sd.) uskoo työllisyyden kasvuun laskukautena. Ellei näin tapahdu, hän joutuu tekemään massiiviset kululeikkaukset, korottamaan duunareiden veroja ja ottamaan lisää velkaa.

Jos työllisyys ei kasva kotikonstein, tarvitaan maahanmuuttoa. Suomessa on töissä jo 60 000-80 000 virolaista, latvialaista ja liettualaista. Uutta porukkaa pitäisi haalia Ukrainasta ja Valko-Venäjältä. Suostuuko Rinteen rahoittaja, SAK vierastyövoiman lisäämiseen? Vihreille se sopii.

Maahanmuuton kasvattaminen olisi syöttö perussuomalaisten lapaan. Persujen kannatus saisi uutta pontta, mikä söisi niin demarien kuin keskustan kannatusta. Tämä kehitys näkyy jo.

Työministeri Timo Harakka (sd.) lupaa 60 000 uutta työllistä neljässä vuodessa. Samaan aikaan työmarkkinoilta lähtee eläkkeelle 250 000 työntekijää, joiden tilalle pitäisi löytää uudet tekijät. Ellei eläköityneitä korvata ja uusia työpaikkoja synnytetä, työllisyysaste putoaa eikä nouse.

Hallitus ei patista naisia töihin, vaan jatkaa pitkäkestoista kotihoidon tukea. Sen lyhennyksellä saataisiin 10 000 naista töihin paikkaamaan monien alojen työvoimapulaa.

Ukrainalainen osaa huoltaa koneita ja laitteita, vaikka ei osaa suomea. Suomalainen ei halua näitä töitä tehdä, vaikka tarjolla olisi koulutusta. Siksi hallituksen on pakko luopua ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta, vaikka SAK vastustaa sitä.

Ei ole ihme, ettei suuri osa suomalaisista usko Rinteen pokerin onnistumiseen. Kuitenkin puolet suomalaisista pelaa samaa uhkapeliä omassa kotitaloudessaan. Suomalaisten velat ovat kasaantuneet puolelle porukasta ja toinen puoli on lähes velaton.

Kun hätä tulee käteen, velkaantunut porukka huutaa apua Rinteeltä, joka oitis rankaisee lisäveroilla velattomia. Velkaantuneet ovat huonoja veronmaksajia, mutta velattomilta on mistä ottaa.

Velattomien joukossa on paljon tavallisia palkansaajia ja duunareita. Kuinka kauan tämän porukan solidaarisuus riittää holtittomasti elävän porukan vippien maksamiseen? Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) voi vastata ensimmäisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 7. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 10. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 15. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.