Pääkirjoitus: Mitä tekee poliisi?

toimitus

Poliisi on ammattikunta, jonka tehtävistä ihmisillä on vahva mielipide. Asia nousi esille viikonvaihteessa osana keskustelua kannabiksen käytön dekriminalisoinnista, jonka sekä poliisijohtaja Seppo Kolehmainen että kokenut huumepoliisi, rikoskomisario Jari Luoto Tamperelaisessa arvioivat monimutkaistavan myös poliisitehtävien hoitoa.

Kierroksia keskusteluun ovat lisänneet myös Rinteen hallituksen poliisille antama lisäresurssit. Suomalaisilla on nyt selvä halu lausua mielipiteensä siihen, mihin eurot käytetään.

Tamperelaisen Lukijaraatikin on syksyn aikana ottanut kantaa kahteen poliisin toimenkuvaa vahvasti sivuavaan kysymykseen.

Vajaa kuukausi sitten julkistetussa kyselyssä peräti 83 prosenttia oli sitä mieltä, että automaattinen liikennevalvonta eli peltipoliisit on hyvä juttu, jos niiden vapauttamat valvontaresurssit käytetään muun rikollisuuden torjuntaan. Keskinopeutta mittaava automaattinen liikennevalvontakin toivotettiin tervetulleeksi. Maanteiden liikenneturvallisuuden valvonnasta aimo osa voitaisiin näin luovuttaa peltipoliisille ja lihaa ja verta oleva kollega voisi tehdä muita hommia, linjasi Lukijaraati.

Yksi hyvä kohde resurssien käytölle on tässä lehdessä. Lukijaraadin mukaan KRP:n päätös muuttaa Raisa Räisäsen kohtalon selvittämisen rikosnimikkeeksi murha ja jatkaa tutkimuksia vielä 20 vuoden jälkeenkin, on ehdottoman oikea. Lukijaraadista peräti 79 prosenttia on sitä mieltä, että asiaan on yhä tärkeää saada selvyys. Tärkein peruste tälle haetaan omaisten näkökulmasta. He tarvitsevat vastauksen.

Yli 40 prosenttia uskoo, että poliisi löytää surmaajan tai katoamiselle syyn. Tämä kertoo luottamuksesta muun muassa poliisin kykyyn tehdä modernia rikostutkintaa.

Yleensä poliisilta toivotaan ennen kaikkea turvallisuudentunnetta lisäävää näkyvyyttä. Poliisia on hyvä kuulla siinä, mihin resurssit kannattaa laittaa. Myöskään kansalaisten käymää pohdintaa ei ole syytä tukahduttaa. Se on tärkeä osa yhteiskunnallista arvokeskustelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 2. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 3. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 6. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 7. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 8. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 9. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 10. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 11. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 12. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 13. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 14. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 15. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 3. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 4. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 5. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 6. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 7. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 8. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 9. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 10. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 13. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 14. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 15. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.