Lukijalta: Kummallisuuksia liikenteessä – "Heille on jäänyt siittiövaihde päälle..."

Muutamat asiat eivät näytä muuttuvan koskaan.

Tielaitos sai muistaakseni keväällä rahaa kymmenien kameroiden hankkimiseen. Luultavasti ne asennetaan taas entiseen tapaan syrjäseutujen metsätaipaleille, vaikka niiden oikea paikka olisi koulujen kohdilla ja moottoriteiden silloilla.

Toinen kummallisuus on rattijuoppojen käsittely. Otetaan kortti määräajaksi pois ja luullaan, että se estää ajamisen. Siksi lehdistä saa lukea, että kortiton jäi kiinni kymmenettä kertaa. Jos joku uhkaa naapuria aseella, se otetaan heti pois. Miksi autolle ei tehdä samoin ja oteta varikolle määräajaksi?

Vielä yksi mootoriteihin liittyvä ehdotus. Otetaan käyttöön kaupunkialueilla vetoketjumenetelmä moottoriteiden liittymissä.

Sen luulisi rauhoittavan päätietä ajavia, kun on otettava huomioon moottoritielle tulijat.

Vielä mielipide nuorista kuljettajista. Ikärajan pudottaminen jopa kuuteentoista vuoteen ei lupaa hyvää. Siinä iässä kavereille näyttämisen halu on pahimmillaan.

Lopuksi mielipide autoilijoista, joiden on aina päästä ohi. Heille on jäänyt siittiövaihde päälle, koska silloin oli päästävä ohi miljoonista kilpailijoista. Olemme kaikki voittajia eli miksi enää kilpailla?

Raimo Flink

79 vuotta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut