Pääkirjoitus: Käytä ääntäsi! – "Nyt pääsette hommiin!"

Vuoden Tamperelainen -äänestys on taas alkanut ja vuoden 2020 ehdokkaat esitellään tässä lehdessä. Ehdokkaiden määräksi on viime vuosina vakiintunut 13. Se 14:s on tietenkin musta hevonen. Mahdollisuus oman ehdokkaan äänestämiseen on otettu perinteisesti innolla vastaan, sillä viime vuonna ääniä sai yli 70 lukijoiden omaa ehdokasta.

Siksi äänestäjät ovat korvaamaton apu myös kilpailun ehdokasraadille. Vuoden Tamperelainen -järjestäjien Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Tampere Tunnetuksi ry:n valintakollegiolle ehdokaslistan kasaaminen on vuodesta toiseen haastava homma – tosin joka vuosi hieman eri syistä. Tämän vuoden äänestykseen tarjontaa hyvistä ehdokkaista oli enemmän kuin vuosiin. Jos joku pudotettiin pois, on lukijoilla nyt mahdollisuus korjata puute.

Vuodesta toiseen keskustelua aiheuttaa myös se, kuka on sopiva Vuoden Tamperelainen -ehdokkaaksi. Hyviä kysymyksiä on paljon. Kilpailun ainoa kirjattu sääntö kuuluu, että ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Säännön tulkinta herättää luonnollisesti monia kysymyksiä. Minkälainen paino annetaan kuluneen vuoden aikana annetuille näytöille ja minkälainen taas aiemmille? Kuinka vakavasti pitää ottaa se, että ehdokas on tehnyt Tamperetta tunnetuksi vai riittääkö, että hän on toiminut omalla sarallaan niin esimerkillisesti, että on tehnyt toiminnallaan kunniaa Tampereelle? Voiko Vuoden Tamperelainen olla tehdä Tamperetta tunnetuksi – tai olla esimerkillinen tamperelainen – vaikka ei Tampereella asuisikaan. Muualla kirjoilla olevia on tässäkin äänestyksessä kaksi.

Kaikki tulkinnatja valintojen perustelut jäävät äänestäjien harkintaan. Vuoden Tamperelainen on ja pysyy yleisöäänestyksenä. Nyt pääsette hommiin!

Äänestää voi Tamperelaisen nettisivujen kautta, lähettämällä äänestyskupongin ja postikortin Tamperelaiseen tai käymällä täyttämässä äänestyslipukkeen Kauppahallissa.

Käytä ääntäsi!

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut