Lukijalta: Ratikan jatkolle pitäisi ottaa aikalisä – "Ei kaikkia Tampereen yli-innokaiden virkamiesten esityksiä tarvitse toteuttaa"

Ratikka pysyy puheenaiheena, kuten Tamperelaisen pääkirjoituksessa lauantaina kirjoitettiin.

Länteen suuntautuva kakkosvaihe on vaikeuksissa rakentamislupien saannin kanssa. Saarten takeminen vesistöön on rikkaiden öljyvaltioiden puuhaa, ei Tampereen kokoisen, velkaisen, pikkukylän.

Länsisuuntaan pitäisikin nyt ottaa muutaman vuoden aikalisä ja katsoa, kuinka ykkösvaiheen ratikka alkaa toimia. Sulkavuoren louhe joudutaan läjittämään jonnekin Ruskon perukoille ja siitä kannattaisi tehdä mursketta ja sepeliä.

Ruotulan uuden golfkentänkin rakentajat ovat kiinnostuneet murskeesta. Sille löytyy kyllä käyttöä.

Saaren tekemiseen tuskin saadaan lupaa ja jos saadaankin, valituskierre vie vuosia. Nyt olisi liikennesuunnittelijoilla hyvä mahdollisuus suunnitella toimivat sähköbussireitistöt läntisiin kaupungin osiin ja pikabussit tunnelin kautta keskustaan. Bussit kulkisivat myös kauppakeskuksiin, ratikka ei.

Paikallisjunakokeilu auttaa myös Tesoman suunnan liikennöintiä. Riippuen ratikan ykkösvaiheen tuloksista, pitäisi ottaa vakavaan harkintaan koko läntisen suunnan rakentamatta jättäminen. Nykyinen sähköbussi ja robottitekniikka olisi edistyksellinen ratkaisu kaupungin länsiosien liikenteeseen.

Jos raitiotietä joskus jatketaan, oikea suunta on etelä: Messukeskus, Pirkkala ja Lentokenttä. Sieltä löytyvät matkustajavolyymit. Pirkkalassa tuntuu olevan valmiuskin raitiotien rakentamiseen ja reitit katsottuna.

Ei kaikkia Tampereen yli-innokaiden virkamiesten esityksiä tarvitse toteuttaa, Dubain saaret, tavara-aseman siirto ja niin edelleen. Virkamiehillä kun ei ole vastuuta talouden tasapainosta. Valtuuston on harkittava, mihin kantokykymme riittää.

Nytkin toimimme jo investointien suuruuden äärirajoilla. Toisaalta nollakorkojen aikana on hyvä tehdä tulevaisuusinvestointeja, niinkuin Tampereella tehdäänkin.

Tampereen Puolesta TaPu:n valtuustoryhmä vastusti aikoinaan raitiotien rakentamista, mutta nyt, kun sitä rakennetaan, siitä pitää tehdä mahdollisimman hyvä ja myös taloudellisesti kannattava.

Lentävänniemen asukaspohja ei riitä kannattavaan liikennöintiin, siksi sähkö/robottibussi vaihtoehto on toimivampi ja huomattavasti halvempi vaihtoehto läntisiin kaupungin osiin.

Lasse Oksanen

Yrjö Schafeitel

Tampereen Puolesta ry:n valtuustoryhmä

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut