Lukijalta: Ratikan jatkolle pitäisi ottaa aikalisä – "Ei kaikkia Tampereen yli-innokaiden virkamiesten esityksiä tarvitse toteuttaa"

Lukijalta

Ratikka pysyy puheenaiheena, kuten Tamperelaisen pääkirjoituksessa lauantaina kirjoitettiin.

Länteen suuntautuva kakkosvaihe on vaikeuksissa rakentamislupien saannin kanssa. Saarten takeminen vesistöön on rikkaiden öljyvaltioiden puuhaa, ei Tampereen kokoisen, velkaisen, pikkukylän.

Länsisuuntaan pitäisikin nyt ottaa muutaman vuoden aikalisä ja katsoa, kuinka ykkösvaiheen ratikka alkaa toimia. Sulkavuoren louhe joudutaan läjittämään jonnekin Ruskon perukoille ja siitä kannattaisi tehdä mursketta ja sepeliä.

Ruotulan uuden golfkentänkin rakentajat ovat kiinnostuneet murskeesta. Sille löytyy kyllä käyttöä.

Saaren tekemiseen tuskin saadaan lupaa ja jos saadaankin, valituskierre vie vuosia. Nyt olisi liikennesuunnittelijoilla hyvä mahdollisuus suunnitella toimivat sähköbussireitistöt läntisiin kaupungin osiin ja pikabussit tunnelin kautta keskustaan. Bussit kulkisivat myös kauppakeskuksiin, ratikka ei.

Paikallisjunakokeilu auttaa myös Tesoman suunnan liikennöintiä. Riippuen ratikan ykkösvaiheen tuloksista, pitäisi ottaa vakavaan harkintaan koko läntisen suunnan rakentamatta jättäminen. Nykyinen sähköbussi ja robottitekniikka olisi edistyksellinen ratkaisu kaupungin länsiosien liikenteeseen.

Jos raitiotietä joskus jatketaan, oikea suunta on etelä: Messukeskus, Pirkkala ja Lentokenttä. Sieltä löytyvät matkustajavolyymit. Pirkkalassa tuntuu olevan valmiuskin raitiotien rakentamiseen ja reitit katsottuna.

Ei kaikkia Tampereen yli-innokaiden virkamiesten esityksiä tarvitse toteuttaa, Dubain saaret, tavara-aseman siirto ja niin edelleen. Virkamiehillä kun ei ole vastuuta talouden tasapainosta. Valtuuston on harkittava, mihin kantokykymme riittää.

Nytkin toimimme jo investointien suuruuden äärirajoilla. Toisaalta nollakorkojen aikana on hyvä tehdä tulevaisuusinvestointeja, niinkuin Tampereella tehdäänkin.

Tampereen Puolesta TaPu:n valtuustoryhmä vastusti aikoinaan raitiotien rakentamista, mutta nyt, kun sitä rakennetaan, siitä pitää tehdä mahdollisimman hyvä ja myös taloudellisesti kannattava.

Lentävänniemen asukaspohja ei riitä kannattavaan liikennöintiin, siksi sähkö/robottibussi vaihtoehto on toimivampi ja huomattavasti halvempi vaihtoehto läntisiin kaupungin osiin.

Lasse Oksanen

Yrjö Schafeitel

Tampereen Puolesta ry:n valtuustoryhmä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 11. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 12. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 13. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 14. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 15. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.