Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Tammelantorin pysäköintipaikat on säilytettävä – "Suunnitelmasta rakentaa pyörätiet pitäisi luopua"

Tampereen kaupunki on tilannut suunnitelman Sitowise Oy:lta, jossa esitetään Tammelantorin laidalla olevien pysäköintipaikkojen vähentämistä 61:stä 11 paikkaan. Suunnitelmassa Pinninkadun ajorataa kavennetaan 5 metriin ja pyöräliikenteelle tehdään omat kaistansa kadun molemmille puolille.

Tampereen Sinisten mielestä pysäköintipaikkojen määrää ei pidä Tammelantorin läheisyydessä vähentää ja suunnitelmasta rakentaa pyörätiet pitäisi luopua. Torilla käydään suurinosa perinteisestä marjojen laatikkokaupasta ja on hyvä, jos autolla pääsee mahdollisimman lähelle toria. Pyöräilyn tukeminen on toki kannatettavaa, mutta sitä ei saa tehdä toriasiakkaiden kustannuksella.

Alueelle on suunnitelmien mukaan tulossa tulevaisuudessa myös maanalaista pysäköintiä, mutta tämä ei poista maanpäällisen pysäköinnin tarvetta.

Suurinosa Tammelantorin asiakkaista on iäkkäämpää väkeä ja uskon, että suurin osa heistä haluaa jatkossakin pysäköidä autonsa mielummin maanpäälle kuin parkkiluolaan maanalle.

Sakari Ahola

Tampereen Sinisten puheenjohtaja