Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Pinninkadun pysäköintipaikat säilytettävä! – "Kysymys on yhdestä kaupungin menestystekijästä kaupan, matkailun ja virkistyksen kannalta"

Tammelantori on vilkas ja upea kauppapaikka lähes koko vuoden. Varsinkin kesäviikonloppuisin on vaikea löytää pysäköintipaikkaa Pinninkadulta tai muilta lähikaduilta. Tammelantori on ostospaikkana erityisesti ikäihmisten suosioissa, koska monet haluavat ostaa suoraan tuottajilta ja tuoreita, laadukkaita tuotteita. Torilla on totuttu käymään vuosikymmenet. Myös matkailijat ovat löytäneet Tammelantorin. Torilla on hyörinää, kun kauppiaita on paljon ja valinnanvaraa tuotteissa riittää.

Torilta haetaan perunoita jopa säkeittäin, puutarhakukkia, marjalaatikoita ym tuotteita, joiden kuljettamiseen käytetään omaa autoa. Jos pysäköintimahdollisuus Pinninkadulta viedään, siirtyvät ainakin vanhemmat asiakkaat marketteihin tai muualle, missä kantomatka ei tule liian pitkäksi. Tämä ilman muuta vähentää torikauppaa.

Tammelantorin kauppiaat ovat aivan aiheesta huolissaan siitä, että pysäköintimahdollisuuksien radikaali vähentäminen näivettää torin. Asiakkaana olen aivan yhtä huolissani enkä voi ymmärtää suunnitelmia.

Tammelantorin ympäristön suunnitelmia on tarkasteltava torikaupan näkökulmasta. Kysymys on yhdestä kaupungin menestystekijästä kaupan, matkailun ja virkistyksen kannalta. Kaupungin on pysäytettävä Pinninkadun muutossuunnitelmat ja toteutus niin, että Tammelantori, sen asiakkaat ja kauppiaat voivat toimia entiseen tapaan. Alue kaipaa lisää pysäköintimahdollisuuksia eikä niiden vähentämistä.