Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Tammelan torille on päästävä asioimaan myös autolla – "Ehdotan Pinninkadulle järkiratkaisua, joka olisi kaikille tahoille edullinen"

Torikauppias Mauno Laihonen kritisoi pysäköintipaikkojen määrän vähentämistä Tamperelaisessa 15.1., hän mukaansa pysäköintipaikkojen vähentäminen johtaa torikaupan hiljalliseen näivettymiseen. Yhdyn hänen kritiikkiinsä, koska olen juuri sellainen asiakas, joka käy Tammelan torilla perheen kanssa autolla Härmälästä.

Ymmärrän tarpeen lisätä katualueiden viihtyvyyttä ja sujuvuutta jalankulkijoille sekä pyöräilijöille. Esimerkiksi Hämeenkadun kieltäminen yksityisautoilijoilta oli oikea ratkaisu, enkä usko sen vaikuttavan alueen yrittäjien asiakasvirtoihin. Pysäköintipaikkojen romahduttaminen ei kuitenkaan sovi kaikille alueille, vaan asiassa pitäisi käyttää maalaisjärkeä.

Tammelan torille tullaan ostamaan myös kauempaa, koska halutaan tukea paikallisia yrittäjiä suoraan sekä nauttia Tammelan torin mukavasta ilmapiiristä. Iäkkäimpien ihmisten voi olla vaikea polkea pitkiä matkoja torille, kauempaa tuleville perheille ei ole usein muuta mahdollisuutta kuin tulla autolla. Painavampien ostoksien kanssa on vaikea kulkea pyörällä tai joukkoliikenteellä.

Huomaan poliittisessa päätöksenteossa ongelman, jota kaikki päättäjät eivät näytä huomioivan. Pormestariohjelmassa on sovittu, että keskustan alueelle on päästävä kaikilla kulkumuodoilla. Valitettavasti innokkaimmat pyöräilyn kannattajat ovat unohtaneet tämän. Liiallinen innokkuus kostautuu, koska se saa muut takajaloilleen ja lopulta haittaa heidän omaa agendaansa.

Maailma muuttuu ja kaupunki kasvaa, meidän päättäjien on kuitenkin huomioitava myös nykyiset Tamperelaiset asukkaat. Muutos on rajua, koska väkimäärä kasvaa ja keskustassa rakennetaan lähes joka kulmalla. Tällöin on mietittävä, onko meidän päättäjien lähdettävä omilla toimilla kasvattamaan katujen repimistä vielä tämän päälle ideologisista syistä.

Ehdotan Pinninkadulle järkiratkaisua, joka olisi kaikille tahoille edullinen. Torin aukioloaikoina leveille jalkakäytäville tehtäisiin parkkiruudut, joille voisi pysäköidä. Muuna aikana tämä katutila olisi jalankulkijoiden käytössä. Ehdotus toisi katutilan ahkerampaan käyttöön ja torikauppiailla olisi myös tulevaisuudessa asiakkaita muualtakin kuin lähialueelta.

Ari Wigelius

kaupunginvaltuutettu (sd.)