Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Ehdotus Pinninkadun kiistaan – "Autoliikenne on vilkasta vain toriaikana Pinninkadulla Tammelantorin laidalla"

Pinninkadulla esitetään parkkiruutujen vähentämistä Tammelantorin laidalta 61:stä 11:sta. Se sai poliitikoilta täystyrmäyksen puoluetaustasta huolimatta (Tamperelainen 17.1.).

Yksi peruste vähentämiseen on, että Pinninkadulta olisi kaksisuuntaisilla pyöräilykaistoilla suora yhteys Itsenäisyydenkadun raitiotiepysäkille. Mihin pyörät tai sähköpotkulaudat jätettäisiin Itsenäisyydenkadulle ratikkaan siirryttäessä? Toisten esteeksikö? Todennäköisimmin ratikkaan tultaisiin kävellen, mutta muuten jatkettaisiin Itsenäisyydenkadun pyöräkaistoja myöten.

Autoliikenne on vilkasta vain toriaikana Pinninkadulla Tammelantorin laidalla. Siitä etelään ei pääse autolla suoraan Itsenäisyydenkadulle, vain taloihin.

Tieliikennelain mukaan ajoradalla saa ajaa polkupyörälläkin. Pyöräily Pinninkadulla ei hidastaisi muuta liikennettä, sillä parkkiruutua etsittäessä ajetaan hiljaa. Onnettomuusriski on hyvin pieni.

Pinninkatu voisi säilyä yksisuuntaisena etelään päin, sillä Tammelan puistokadun pyöräkaistaa pääsee Tammelan torin suuntaan tai kaksisuuntaisen pyöräilyn voisi osoittaa vain liikennemerkillä ilman pyöräkaistoja. Näin parkkiruutuja ei tarvitsisi poistaa. Kävelijätkin sopivat nykyisille jalkakäytäville.

Säästyvät remonttirahat voitaisiin käyttää terveydenhuoltoon.

Risto Moisio

pyöräilijä läpi vuoden