Pääkirjoitus: Kuononmitalla – "Sekä Topi että Sanna Marin ovat kumpikin tehneet Tamperetta tunnetuksi omalla toiminnallaan"

Kissanmaalainen 5-vuotias saksanpaimenkoira Topi on Vuoden Tamperelainen 2020.

Siis kuka, kysyy nyt moni.

Suomen suosituimman some-koiran elämää ja arkea seuraa sosiaalisen median kuvien jakopalvelu Instagramin Topi the Dog -tilin välityksellä yli 130 000 ihmistä. Instagramissa kuvat ja videot Topin toimista keräävät tuhansia tykkäyksiä. Instagram-seuraajista valtaosa on ulkomailta. Vuoden Tamperelainen -äänestyksessä Topi the Dog sai ääniä muun muassa Etelä-Amerikasta, Yhdysvalloista ja eri puolilta Eurooppaa.

Topia äänestäneiden perusteluiden mukaan koiran elämän seuraaminen somessa saa koirattomatkin hyvälle mielelle. Lisäksi esille nousi se, että Tamperekin tulee aktiivisen koiran elämää seuraavien kuvien ja videoiden kautta tutuksi.

Topi löi äänestyksessä pääministeri Sanna Marinin (sd.) prosentein 14,5–14,0 eli suunnilleen parilla kymmenellä äänellä – noin kuononmitalla, siis. Tämän vuoden äänestyksessä kärkikaksikko sai poikkeuksellisen suuret ääniosuudet. Tavallisesti Vuoden Tamperelainen -titteliin on riittänyt alle 10 prosentin osuus äänistä.

Marin nousi loppuvuodesta kaikkien aikojen ensimmäiseksi tamperelaiseksi pääministeriksi ja samalla kaikkien aikojen nuorimmaksi. Jälkimmäinen takasi vankan huomion kansainvälisessä mediassa. Tamperekin mainittiin, monesti.

Vuodesta 2002 yhtäjaksoisesti järjestetyn kilpailun ainoa kirjatun säännön mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden 2019 aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Vuoden Tamperelaisen valitsee – aiemmin, nyt ja tulevaisuudessa – yleisö ja periaatteessa jokainen äänestäjä punnistee itse valintaperusteensa.

Tänä vuonna äänestyksen alkuperäinen tarkoitus toteutui kuitenkin oivasti. Sekä Topi että Sanna Marin ovat kumpikin tehneet Tamperetta tunnetuksi omalla toiminnallaan.

Onnittelut ja kiitokset kummallekin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut