Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Puheesta on päästävä ratkaisuun – "Ikääntyneet eivät saa riittävästi tarvitsemaansa hoitoa ja turvaa"

Tampereen valtuusto hyväksyi suunnitelman ikääntyneen väestön tukemiseksi.

Asian käsittelyn yhteydessä esitettiin monia hyviä puheenvuoroja palveluista ja arvoista. Niitä kuunnellessa melkein unohtui, että valtio on ottanut koko Tampereen kaupungin vanhusten kotihoidon valvontaansa. Aluehallintoviraston tarkastuskäynnillä paljastui useita epäkohtia ja vakavia puutteita.

Puheet olivat vieraita myös omille kokemuksilleni kuljettuani yhden päivän kotihoitajan mukana. Työtahti oli paikoitellen vielä kiristynyt.

Muutaman minuutin pikavierailu monesti laitoshoitoa tarvitsevan asiakkaan kotona vähentää työntekijöiden jaksamista sekä turhauttaa asiakkaita. Ei ole ihme, että virkoja täyttämisessä on ongelmia.

Ikääntyneet eivät saa riittävästi tarvitsemaansa hoitoa ja turvaa.

Hyvät puheet eivät riitä, tarvitaan myös ratkaisuja. Valtuustolla olisi mahdollisuus niitä löytää. Kysymys on arvovalinnoista.

Samassa kokouksessa valtuusto hyväksyi rahoituksen järjettömään tavara-aseman siirtämiseen – kustannusarvio yhteensä 10 miljoonaa.

Mikäli Tampere karsisi hölmöimpiä hankkeita ja käyttäisi edes osan näin säästyneistä rahoista palveluihin, ongelmat saataisiin ratkaistua.

Aarne Raevaara

kaupunginvaltuutettu (VaTa)