Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi

Vanhoissa valokuvissa on vielä elämää jäljellä

Aikaa nähneiden ja erilaisia olosuhteita kokeneiden valokuvien loiston voi palauttaa ja parantaa digitaalisesti. Paperiset muistot saavat uuden asun ja elämän Mediapajan kuvankäsittelijöiden taitavien näppien avulla. Värit kirkastuvat, taitosten jäljet katoavat ja riekaleet korjaantuvat asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Työ alkaa skannaamisella eli valokuva kopioidaan digitaaliseen muotoon jolloin sitä voi muokata tietokoneella. Kuva skannataan korkearesoluutioisena, jotta kaikki virheet on helppo korjata hyvin ja jotta valmiin kuvan saa tulostettua hyvälaatuisena halutun kokoiseksi. Mediapajalla voi skannata myös dioja.

Varsinainen retusointi eli entisöinti aloitetaan rajaamalla skannausta mikäli se on vinossa tai jos siinä näkyy ylimääräistä. Seuraavaksi kuvasta siivotaan liat, repeämät, taitokset, naarmut ynnä muut ylimääräiset, myös valotusvirheitä on mahdollista korjata. Lopuksi sävyistä tehdään tummempia ja kuvaa terävöitetään tarpeen mukaan.

- Taustoja on hieman helpompi korjata kuin kasvoja, joiden kanssa on oltava tarkempi ja tarvitaan useampia työkaluja, kuvailee Ekaterina Matveyehuk, yksi Mediapajan kuvankäsittelijöistä. Hän on kotoisin Pietarista ja aloitti Etapilla vuoden alussa.

Älä anna aikoinaan tärkeiden & rakkaiden taltiointien unohtua ja hapertua piirongin laatikkoon. Huolehdimme valokuvasi varmempaan säilöön, kirkkaampina kuin itse muistatkaan. Kymmenen kuvan skannaus ja retusointi 40 euroa.

Ota yhteyttä:

Jose Ahonen
050 431 0077
jose.ahonen(at)etappi.info

Artikkeli Etapin sivuilla

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi

Etapin tarkoituksena on asiakkaiden työllisyyden edistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantaminen. Tarjoamme monialaisia tehtäviä ja mukavan työympäristön. Yksilö- ja työvalmennuksessa huomioimme asiakkaiden työ- ja toimintakyvyt, erityistarpeet ja tavoitteet.

Uusimmat mielipiteet