Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Lasten Pirkkaset –synttäriklovni Prof. Bluffo on tottunut kiertue-elämään

Prof. Bluffo

Pressikuva

Areenalle astuu klvoni, jolla on mukanaan salaperäinen kori. Mikäköhän eläin siellä mahtaa piileskellä? Arvuuttelun jälkeen esiin syöksähtää pieni Kalle-krokotiili, joka suihkuttaa vettä yleisön päälle. Lapset kiljuvat ja nauravat. Lasten Pirkkaset -lastenkulttuuriviikot ovat alkaneet. 

Prof- Bluffon taikashow kiertää Pirkanmaan kunnissa helmikuussa vietettävien Lasten Pirkkaset –lastenkulttuuriviikkojen aikana. Pirkanmaalaista lastenkulttuuria juhlistavat viikot järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja juhlavuoden kunniaksi tapahtumia järjestetään yhteensä yli 100! Toki synttäreille tarvitaan myös klovni. Lähtölaukaus Prof. Bluffon kiertueelle koettiin lauantaina 4.2. pääkirjasto Metsossa ja Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Mutta matka on vasta alussa. Kiertue jatkuu vielä Pirkkalan, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan kautta Nokialle, Vesilahdelle ja Lempäälään. 


Synttäriklovnilla taide on verissä


Prof. Bluffo syntyi taiteen maailmaan viulutaiteilijan ja kulttuurituottajan poikana, joten kiertue-elämä ei ole hänelle vierasta. Taikuus kiehtoi Pekkaa jo nuorena, ja hän saikin harvinaislaatuisen tilaisuuden esiintyä Onni Gideon Tervosen Suomen Televisiolle tekemässä Sirkus Papukaija –ohjelmassa Onnin oppipoikana television alkuvuosina 60-luvulla.

Sen jälkeen ura on jatkunut kiertävän lastenteatterin, Sinfoniaorkesterin, nukketeatterin ja sirkuksen maailmassa. Vieläkin Bluffo viettää puolet vuodesta kiertävässä sirkuksessa. Maaliskuussa on jälleen edessä lähtö ruotsalaisen Sirkus Victorian leipiin, missä areenalle pääsee myös klovnin oma jälkikasvu. Sirkustraditio kulkee suvussa.

Lastenkulttuuri lähellä sydäntä

Pekka vonCräutlein on tehnyt taidetta uransa aikana monen ikäisille ja monen kokoisille. Lastenkulttuuri on kuitenkin erityisen lähellä klovnin sydäntä. ”On tärkeää, että lapset saavat elää mahdollisimman pitkään tietämättöminä aikuisten maailmasta”, von Cräutlein toteaa ja korostaa, että sitäkin tärkeämpää on panostaa lastenkulttuurin laatuun. ”Lapsia on pitkään aliarvioitu ja heille on tehty yksipuolisia juttuja. Nykyään tekemisen tavat ovat onneksi monipuolistumassa”, hän toteaa.
 

von Cräutleinin on lasten parissa koko uransa ajan. "Lapset ovat aina ihana yleisö" hän toteaa, vaikka sanookin, etteivät aikuiset ja lapset katsojina eroa hirveästi toisistaan. ”Tärkeää on saada lapset mukaan tekemään. Kun heidät tuodaan lapsina mukaan kulttuurin maailmaan, on taidetta helpompi lähestyä aikuisenakin.” 

 

Lasten Pirkkaset -lastenkulttuuriviikkoja vietetään Pirkanmaan kunnissa koko helmikuun ajan.  
Lisätietoa tapahtumista ja Prof. Bluffon kiertueaikatauluista osoitteesta: www.tampere.fi/lastenpirkkaset

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Aikaisempia kirjoituksia

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

 

Lue tästä kaikki
kulttuuripalveluiden jutut

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia kaikille – pyrimme tavoittamaan eri kaupunginosat, erilaiset ryhmät ja erilaiset toiveet. Valtaosa tapahtumistamme on pääsymaksuttomia.

Lisätietoa www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin klo 8.30–15.45

käyntios. Puutarhakatu 11, 3. kerros

postios. PL 487, 33101 Tampere

puh. +358 3 5656 6137

kulttuuri(at)tampere.fi

www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

 

GALLERIA EMIL

Avoinna tammi–toukokuussa sekä syys-joulukuusa:

ma ja pe 10–16, ti–to 10–18, la–su 11–17

Galleria Emil ja Studio

Vanha kirjastotalo

Keskustori 4

 

HAIHARAN TAIDEKESKUS

Avoinna tapahtumien ja

kesäisin näyttelyjen aikana

Haiharan kartano

Haiharankatu 30

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Avoinna to–pe 9–14, la–su 11–16,

lisäksi ma – ke avoinna ryhmille tilauksesta

Suljettu arkipyhinä

vapaa pääsy

Finlaysoninkuja 6

rulla(at)tampere.fi

puh. +358 40 824 9118

www.tampere.fi/rulla

 

LAIKUNLAVA

Puistokonsertteja ja kesätapahtumia 

touko-elokuussa lähes päivittäin!

www.tampere.fi/laikunlava

Uusimmat mielipiteet