Kulttuurimaistiaisia ja arpajaisvoittoja Kulttuuritorilla

Kulttuuritorilla 2011 riitti vilinää

Tuija Hirvinen

Leikkiliikennepoliisit Maltti ja Valtti sekä Lumikki vierailevat Kulttuuritorilla myös tänä vuonna

Eva Kallioranta

Lauantaina 4.2.2012 pääkirjasto Metso täyttyy tamperelaisista kulttuuritoimijoista. Kulttuuritori-tapahtumassa toimintaansa esittelee suuri määrä Tampereen teattereita, museoita, festivaaleja sekä muita kulttuuritoimijoita. Messupisteiden lisäksi tapahtumassa nähdään paljon ohjelmaa klo 10–15 sekä järjestetään suuret kulttuuriarpajaiset.

Ohjelma kiinnostaa myös juontajaa

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden koordinaattori Tarja Järvinen juontaa tapahtuman tänä vuonna kolmannen kerran. Aiempien vuosien kokemusten vuoksi häntä ei tarvinnut kauaa juontotehtävään houkutella.

-Kulttuuritorilla on hauska olla töissä. Siellä tapaa kaupungin kulttuuriorganisaatioiden väkeä ja töissä ollessa pääse samalla nauttimaan hyvästä ohjelmasta.

Aiemmilta vuosilta Järvinen muistaa erityisesti musiikkiesitykset.

-Musiikkiteatteri Palatsista vierailulle tulleet Beatles ja Freddie Mercury ovat olleet loistavia. Mieleen on jäänyt myös viime vuonna tapahtumassa esiintyneet taitavat lapsiesiintyjät.

Tänä vuonna Kulttuuritorilla nähdään ohjelmaa ennätys määrä. Luvassa on runsaasti ohjelmaa lapsille sekä katsauksia teattereiden ja festivaalien ohjelmatarjontaan.

-Odotan innolla Palatsin Tina Turnerin vetoa. On myös hienoa, että tapahtumassa on tänä vuonna myös tanssiesityksiä kun Tanssiteatteri MD ja Tampereen Flamencoyhdistys ovat mukana.
 

Arpajaisvoitot voivat tuoda hauskoja yllätyksiä

Tapahtuman aikana juontajalle eniten töitä teettävät tasatunnein järjestettävät arvonnat. Maksuttomissa kulttuuriarpajaisissa yleisö voi voittaa pääsylippuja teatteriesityksiin, museoihin sekä tapahtumiin. Jaossa on myös tuotepalkintoja. Arpajaispalkintojen yhteisarvo on yli 2000 euroa.

Järvinen kehuu osallistujaorganisaatioiden lahjoituksia.

-Tapahtumassa jaossa olleet palkinnot ovat olleet loistavia! Mielestäni idea arpajaisista on muutenkin hyvä. Pääsylipun voittaneet voivat päästä kokeilemaan jotain mihin eivät olisi muuten lähteneet ja kokea todellisia yllätyksiä.

Järvinen on huomannut tapahtuman alkanee vakiintua yhden päivän festivaalina joka tarjoaa loistava katsauksen koko kaupungin kulttuuritarjontaan.

-Tapahtumassa herää palo kokeilla erilaisia asioita ja käydä uusissa paikoissa kun pääsee tutustumaan eri organisaatioiden toimintaan ja näkemään maistiaisia erilaisista esityksistä.

 

Kulttuuritori järjestetään Metsossa lauantaina 4.2.2012 neljännen kerran klo 10–15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ohjelma, osallistujaorganisaatiot sekä lista arpajaispalkinnoista löytyvät tapahtuman nettisivuilta

www.tampere.fi/kulttuuri

Tapahtuman Facebook-sivu

 

Teksti: Jaakko Laurila

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

 

Lue tästä kaikki
kulttuuripalveluiden jutut

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia kaikille – pyrimme tavoittamaan eri kaupunginosat, erilaiset ryhmät ja erilaiset toiveet. Valtaosa tapahtumistamme on pääsymaksuttomia.

Lisätietoa www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin klo 8.30–15.45

käyntios. Puutarhakatu 11, 3. kerros

postios. PL 487, 33101 Tampere

puh. +358 3 5656 6137

kulttuuri(at)tampere.fi

www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

 

GALLERIA EMIL

Avoinna tammi–toukokuussa sekä syys-joulukuusa:

ma ja pe 10–16, ti–to 10–18, la–su 11–17

Galleria Emil ja Studio

Vanha kirjastotalo

Keskustori 4

 

HAIHARAN TAIDEKESKUS

Avoinna tapahtumien ja

kesäisin näyttelyjen aikana

Haiharan kartano

Haiharankatu 30

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Avoinna to–pe 9–14, la–su 11–16,

lisäksi ma – ke avoinna ryhmille tilauksesta

Suljettu arkipyhinä

vapaa pääsy

Finlaysoninkuja 6

rulla(at)tampere.fi

puh. +358 40 824 9118

www.tampere.fi/rulla

 

LAIKUNLAVA

Puistokonsertteja ja kesätapahtumia 

touko-elokuussa lähes päivittäin!

www.tampere.fi/laikunlava