Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Sparkin nuoret tähdet ovat tottuneet keikkakilometreihin

Duo Helmiina eli Helmi Hollström ja Iina Virtanen

Paula Halkola

Pöydän toisella puolella istuu kaksi tyttöä: Helmi Hollström 10-v. ja Iina Virtanen 9-v. Paremmin heidät ehkä tunnetaan nimellä Duo Helmiina. Yhdessä tytöt ovat esiintyneet noin 7-vuotiaasta asti ja suuri yleisö tuntee heidät mm. Talent tv-ohjelmasta. La 12.5. tytöt nähdään Tampereella Lasten ja nuorten kulttuurifestari Sparkin tähtinä Finlaysonilla. 
 

Kahvilan kaiuttimista alkaa kuulua PMMP:n versio Pikkuveli–kappaleesta.”Muistatko tämän kappaleen?” Iinan äiti kysyy. Biisi osoittautuu siksi kappaleeksi, jonka Iina esitti aikoinaan Karuselli-laulukilpailussa ja löi niin tuomarit kuin omat vanhempansakin ällikällä. Myös Helmi voitti 7-vuotiaana Pirkkalan oman Tenavatähti-kilpailun. ”Kuinka noin pienestä tytöstä voi lähteä noin kova ääni?” olivat tuomarit kysyneet. Pianonsoiton hän oli aloittanut muutamaa vuotta aiemmin.

 

Kamerat eivät enää jännitä

Tytöt tutustuivat musiikin parissa. Molemmat pääsivät vuonna 2010 Tampere-talon Sounf of Music –musikaaliin esittämään Trappin perheen lapsia. «Esiintymiset eivät jännittäneet etenkään aluksi, me oltiin niin pieniä», tytöt toteavat. Duo Helmiina on esiintynyt yhdessä ja erikseen lukuisissa erilaisissa kilpailuissa, musikaaleissa ja oopperassa. Silloin tällöin heidät voi bongata myös Pikku Kakkosen juontajina. Esiintymisvarmuutta tytöiltä löytyy, eivätkä kameratkaan juuri jännitä. «Mukavaa on kuitenkin esiintyä ilman tuomareita, kun ei tarvitse miettiä miten kilpailussa käy.»
 

Mutta miten kahden koululaisen arkeen voi mahtua näin paljon esityksiä? «Ei se oikeastaan niin vaikeaakaan ole. Vanhemmilta tämä vaatii enemmän aikataulutusta ja joustoa, tytöt vain nauttivat menosta» Iinan äiti Jaana Virtanen toteaa. Ja kuskaus ei suinkaan rajoitu vain esiintymis- ja harjoitusmatkoihin; Harrastuksiksi luetellaan mm. teatterikerhot, ratsastus ja tanssi. Yksi parhaista asioista keikkamatkoissa kuulostaa olevan matkustaminen. «Junassa oli mahtava matkustaa!» juuri Oulusta palannut kaksikko hihkaisee.

 

Naisartistien jalanjälillä

Tyttöjen kappalevalinnat ovat keränneet kiitosta. Valintojen takana ovat asialle omistautuneet vanhemmat, jotka pyrkivät valitsemaan lapsille sopivia kappaleita, jotka eivät kuitenkaan ole lastenlauluja. Näin ovat löytyneet mm. klassikot Muotitietoinen ja Hymyhuulet.
 

Miten nämä nuoret lahjakkuudet sitten näkevät tulevaisuutensa? ”Aikuisina me muutetaan isoon taloon, laitetaan aviomiehet viereiseen taloon ja ostetaan chihuahuat.  Ja niin, tietysti ajetaan limusiinilla,» Helmi ja Iina kertovat. Musiikki on myös tärkeä osa kaksikon tulevaisuutta. Ainakin Helmi haaveilee jo nyt omasta levystä. Musiikillisiksi esikuvikseen ja idoleikseen tytöt kertovat mm. Anna Puun, Johanna Kurkelan ja Chisun. Voimakkaiden naisartistien jalanjäljillä siis ollaan.
 

Duo Helmiinan voi nähdä lauantaina 12.5. klo 12–18 Tampereen Finlaysonilla järjestettävässä Spark — lasten ja nuorten kulttuurifestvaalissa, jonka päätähtinä nähdään lapsia ja nuoria. Lisätietoa tapahtumasta löydätte osoitteesta www.nuortentampere.fi


 

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Aikaisempia kirjoituksia

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

 

Lue tästä kaikki
kulttuuripalveluiden jutut

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia kaikille – pyrimme tavoittamaan eri kaupunginosat, erilaiset ryhmät ja erilaiset toiveet. Valtaosa tapahtumistamme on pääsymaksuttomia.

Lisätietoa www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin klo 8.30–15.45

käyntios. Puutarhakatu 11, 3. kerros

postios. PL 487, 33101 Tampere

puh. +358 3 5656 6137

kulttuuri(at)tampere.fi

www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

 

GALLERIA EMIL

Avoinna tammi–toukokuussa sekä syys-joulukuusa:

ma ja pe 10–16, ti–to 10–18, la–su 11–17

Galleria Emil ja Studio

Vanha kirjastotalo

Keskustori 4

 

HAIHARAN TAIDEKESKUS

Avoinna tapahtumien ja

kesäisin näyttelyjen aikana

Haiharan kartano

Haiharankatu 30

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Avoinna to–pe 9–14, la–su 11–16,

lisäksi ma – ke avoinna ryhmille tilauksesta

Suljettu arkipyhinä

vapaa pääsy

Finlaysoninkuja 6

rulla(at)tampere.fi

puh. +358 40 824 9118

www.tampere.fi/rulla

 

LAIKUNLAVA

Puistokonsertteja ja kesätapahtumia 

touko-elokuussa lähes päivittäin!

www.tampere.fi/laikunlava

Uusimmat mielipiteet