Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Laikunlava saa tulikasteen Earth Hourissa

Laikunlava odottaa ensimmäistä tapahtumaansa

Pasi Hoteila

Tampereen uusin tapahtuma-areena näkee ensimmäisen tapahtumansa lauantaina 31.3. klo 20.30–21.30, kun Tampere osallistuu WWF:n ideoimaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan Earth Houriin. Tuolloin Laikunlavalle nousevat Pekko Käppi, Black Motor feat Hannibal sekä Grillin´ Willie and the Vegetarians.

Earth Hourin järjestelyistä vastaa Ekokumppanit Oy:n projektipäällikkö Harri Helin. Ensimmäisen tapahtuman järjestäjä on saanut jo joutunut toimimaan uranuurtajana tuleville tapahtumille.

–Tapahtuman järjestely on ollut haastavaa ja selvitettäviä asioita on ollut paljon. Vaiva on kuitenkin kannattanut, sillä Earth Hour on järjestetty aiemmin laavulla Keskustorilla ja paikka on ollut kovin meluisa. Laikunlavan alue sopii tapahtumalle paljon paremmin.

Vuonna 89 paikalla kuultiin politiikkaa ja manserockia

Laikunlavaa edeltänyt Vanhan kirjastotalon puistolava ja sillä järjestetyt kesätapahtumat ovat jääneet monen tamperelaisen mieleen. Earth Hour ei ole ensimmäinen tapahtuma, jota Helin järjestää paikalla.

–Elokuussa 1989 olin järjestämässä puistossa syksyn suurinta tapahtumaa nimeltä Manse vastaan Manhattan. Tapahtumassa haluttiin herättää keskustelua Tampellan kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Poliitikkojen puheiden välissä lavalla soittivat mm. Juice Leskinen ja Isokynä Lindholm. Tapahtumaan osallistui parituhatta ihmistä.

Suurten tapahtumien lisäksi paikalla on jo vuosikausien ajan nähty kesäisin tamperelaisten kuorojen, tanssiryhmien ja orkestereiden esiintymisiä osana puistokonserttisarjaa.

Tapahtumakesä alkaa juhannuksesta

Earth Hour -tapahtuman jälkeen lava hiljenee vielä noin kolmeksi kuukaudeksi. Lumien lähdön jälkeen alueella aloitetaan puisto- ja viimeistelytyöt, joiden aikana asennetaan mm. kiinteät yleisöpenkit. Varsinainen tapahtumatoiminta lavalla alkaa juhannuksen jälkeen.

Kesän aikana lavalla tullaan järjestämään mm. yhteislaulutilaisuuksia sekä aiempaa teemallisempia puistokonsertti-iltoja. Hauskana uutuutena ovat tiistaiaamuisin järjestettävät herättävät aamuvoimistelut. Myös Earth Hour tullaan todennäköisesti näkemään lavalla vuoden kuluttua.

–Jos Tampere osallistuu tapahtumaan myös vuonna 2013, kannattaa tilaisuus ehdottomasti järjestää Laikunlavalla. Lava sijaitsee keskeisellä paikalla, johon pääsee helposti käyttämällä joukkoliikennettä.

Helin pitää lavan sijainnin lisäksi sen varusteluista ja nimestä.

–Tapahtumanjärjestäjän kannalta on hienoa kun lavalla on valmiina valot, äänentoistot ja muuta tekniikkaa. Se on mahtava paikka järjestää tilaisuuksia. Lavan nimikin on erittäin onnistunut. Tampereella kirjasto on laikku ja olkkari on olohuone. Olkkarikaan ei olisi ollut huono nimi. Puisto on tamperelaisten olohuone, toteaa Helin.


Lue lisää Earth Hour -tapahtumasta täältä: www.earthhour.fi
Lue lisää Laikunlavasta täältä:  www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/tilat/puistolava.html

Teksti: Jaakko Laurila

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Aikaisempia kirjoituksia

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

 

Lue tästä kaikki
kulttuuripalveluiden jutut

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia kaikille – pyrimme tavoittamaan eri kaupunginosat, erilaiset ryhmät ja erilaiset toiveet. Valtaosa tapahtumistamme on pääsymaksuttomia.

Lisätietoa www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin klo 8.30–15.45

käyntios. Puutarhakatu 11, 3. kerros

postios. PL 487, 33101 Tampere

puh. +358 3 5656 6137

kulttuuri(at)tampere.fi

www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

 

GALLERIA EMIL

Avoinna tammi–toukokuussa sekä syys-joulukuusa:

ma ja pe 10–16, ti–to 10–18, la–su 11–17

Galleria Emil ja Studio

Vanha kirjastotalo

Keskustori 4

 

HAIHARAN TAIDEKESKUS

Avoinna tapahtumien ja

kesäisin näyttelyjen aikana

Haiharan kartano

Haiharankatu 30

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Avoinna to–pe 9–14, la–su 11–16,

lisäksi ma – ke avoinna ryhmille tilauksesta

Suljettu arkipyhinä

vapaa pääsy

Finlaysoninkuja 6

rulla(at)tampere.fi

puh. +358 40 824 9118

www.tampere.fi/rulla

 

LAIKUNLAVA

Puistokonsertteja ja kesätapahtumia 

touko-elokuussa lähes päivittäin!

www.tampere.fi/laikunlava

Uusimmat mielipiteet