Tampereen Akateemiset Naiset

Auroras-ryhmä Tampereella: Mistä töitä maahanmuuttajanaisille?

Tampereen Akateemisten Naisten Auroras -ryhmän kokouksessa olivat läsnä mm. (vas.) Elina Kanerva, Helena Frankberg-Lakkala, Anna-Riitta Vuorikoski, Eva Hänninen-Salmelin, Faith Mavengere, Jenny Laine ja Maire Heikkinen

Leena Kuupakko

Tampereen Akateemiset Naiset ry:n on käynnistänyt paikallisen Auroras-toiminnan, jonka eräänä tavoitteena on lisätä maahanmuuttajanaisten mahdollisuuksia työllistyä Suomessa koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

 

Lokakuussa 2013 Evanetin tiloissa kokoontuneessa ryhmässä olivat mukana Zimbabwesta kotoisin oleva Faith Mavengere sekä Taiwanista suomalaisen aviomiehen mukana muuttanut Jenny Laine.

Faith Mavengere on valmistunut Jyväskylän yliopiston kehitysyhteistyön maisteriohjelmasta ja Jenny Laine on kotimaassaan toiminut lääketutkimustehtävissä. Kummatkin ovat naimisissa ja heillä on lapsia. Nyt he etsivät koulutustaan vastaavaa työtä. Kummatkin ovat opiskelleet suomen kieltä Luetaan yhdessä -verkostossa. Tapaamisen aikana pohdittiin tahoja, joihin työnhakijoiden kannattaisi ottaa yhteyttä. Lisäksi vastuutettiin henkilöitä, jotka hakevat lisätietoja mahdollisista työpaikoista ja niiden ”työhön ottajista.

 

Auroras-ryhmän toimintaan voivat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet. Tietoja kokouksista saa Luetaan Yhdessä -koordinaattorilta sekä Tampereen Akateemiset Naiset ry:n puheenjohtajalta.

Tampereen Akateemiset Naiset

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Akateemiset Naiset

Tampereen Akateemiset Naiset ry saattaa eri-ikäiset ja eri aloille valmistuneet naiset kohtaamaan toisensa. Vuonna 1949 perustetussa ja nyt maan kolmanneksi suurimmassa akateemisten naisten yhdistyksessä on runsas 90 jäsentä.

Yhdistyksen keskeinen toiminta on kuukausittaisissa jäsentapaamisissa ja teemana on tänäkin vuonna akateemisten naisten muuttunut toimintaympäristö ja uralla eteneminen.

Katso lisää http://tampereenakateemisetnaiset.fi/

Uusimmat mielipiteet