Aatos ohitti Tammer-Shakin väliaikarankingissa

Aatoksen Tuomo Halmeenmäki on puheenjohtajana luotsannut Suomen Keskusshakkiliittoa nelisen vuotta, mutta on nyt ilmoittanut jättävänsä toimen.

jorce

Aatos selvitti englantilaisen e2e4:n  luvuin 4½ - 1½, sai 2 joukkuepistettä ja ohittaa ennen 6. kierrosta Tammer-Shakin rankingissa. Aatos nousi voitollaan 5 pisteeseen, kun taas tamperelaiset saavat huomennakin aloittaa 4 pisteellä.

Aatoksen FM Antti Virtanen (2348) löi korkeamman vahvuusluvun omaavan KvM Aleksei Slavinin (2399).  Tuomo Halmeenmäki, Eetu Prieur ja Jyri Lammi voittivat pelinsä etukäteen hieman alemmilla luvuilla pelaneista briteistä, Jari Toivola (2224) sai aikaiseksi tasapelin Alan Byronin (2243) kanssa, ja Ari Issakainen (2264) hävisi FM Anders Livnerille (2340).

Tammer-Shakki sai italialaisista 3 tasapeliä

Tammer-Shakin pelaajat saivat milanolaisilta tuliaisikseen 3 tasapeliä ja hävisivät siis luvuin 4½ - 1½. Karttusen lisäksi tasan pelasivat Pekka Köykkä ja Olli Sisättö, mainio suoritus kun otetaan huomioon että vastustajien vahvuusluku oli kummallakin parisataa pinnaa suurempi.

FM Janne Mertanen (2369) ei löytänyt lääkkeitä suurmestari Artur Koganin (2563) kaatamiseen. Myös Jyrki Kiltti ja Pekka Kaatiala saivat niellä tappion katkeraa kalkkia etukäteen vahvemmiksi arvioiduilta vastustajiltaan.

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/