Monte-Carlon naisjoukkue menettää valta-asemansa - Shakin Euroopan mestari tulee Transsilvaniasta?

Monte-Carlon shakkikerhon naisjoukkue koostuu kovatasoisista ammattilaisista, joiden takana väitetään hääräilevän itse prinssi Albertin. Monte-Carlo on hallinnut naisten shakkia viime vuodet, mutta joutuu nyt väistymään. 3. pöydällä pelaa Ruotsin ylpeys suurmestari Pia Cramling (2489).

jorce

Heteromiehellä on vaikeuksia pitää ajatukset pelkästään pelissä, kun katselee näitäkin Oslon ja Serbian shakkikaunottaria...

jorce

Huippushakilla täytyy olla naista kaunistava vaikutus. Nämäkin Slovenian ja Turkin shakkikaunottaret voisivat shakkikisoista mennä suoraan kauneuskilpailuihin. Vai mitä?

jorce

Kauniita naisia pelaa myös miesvaltaisissa joukkueissa, mm. Ranskaa edustavan Marseillen naisten KvM Laurie Delorme (2223).

jorce

Yksi asia on varmistunut shakkijoukkueiden EM-cupissa Sloveniassa: Monte-Carlon ammattilaisjoukkue, jonka takapiruna huhutaan hääräilevän itse prinssi Albertin, joutuu luopumaan valta-asemastaan naisten shakissa. Uusi Euroopan mestari saattaa tulla Romanian Timisoarasta (unk. Temesvar), Draculasta tunnetun Transsilvanian maakunnan pääkaupungista.
Transsilvaniahan on Romanian unkarinkielinen maakunta, ja sen pääkaupunki Timisoara tunnetaan laajemmin siitä, että nimenomaan Timisoaran kaivostyöläiset aloittivat liikehdinnän joka lopulta suisti Ceaucescun vallasta!

4 joukkuetta kärjessä - tänään tippuu 2

Viidenteen kierrokseen transsilvanian missit lähtivät 2 pisteen johdossa. Vastaan asettui Venäjän AVS. Draculan tyttärien hampaat eivät kuitenkaan purreet ja venakot voittivat selvästi luvuin 3½ - ½.

Naisten loppusarja on erittäin mielenkiintoinen. Käytännössä 3 joukkueella on mahdollisuus voittaa Euroopan mestaruus. Timisoara, Jerevanin MIKA Armeniasta ja moskovalainen AVS ovat kaikki 8 pisteessä, MIKA kärjessä 14 pelipisteellä, toisena Timisoara 13½ ja AVS 13.

Teoriassa vielä Venäjän SHSM-RGSU:n naisilla on pieni mahdollisuus (7/ 13), mutta se edellyttää että kärkijoukkueet rämpivät toisiaan vastaan ja HSMA-RGSU pelaa kuin kone.

Kuudennella kierroksella vastakkain ovat AVS ja MIKA sekä Timisoara ja SHMS-RGSU. Pari kärkijoukkuetta siis menettää pelin Euroopan mestaruudesta.  

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/