Kolme Venäjän joukkuetta ja saksalainen Baden-Baden edelleen puhtaalla pelillä shakkijoukkueiden EM-kisassa

Lundin ASK:n suomalaistaustaisella Hans Tikkasella (pöydän päässä oikealla) taitaa olla ylivoimainen tehtävä tänään Azerbeidzanin Socarin parisataa pistettä vahvempaa suurmestaria vastaan.

jorce

Baden-Badenin joukkue Saksasta ja 3 venäläistä joukkuetta johtavat shakkijoukkueiden EM-turnausta 4:n kierroksen jälkeen. Pietarin, Moskovan ja Tomskin joukkueilla ja saksalaisilla on täydet 8 pistettä.
Edellisen vuoden mestari Economist sekä Azerbeidzanin ennakkoon ykköseksi rankattu Socar hengittävät niskaan 6 pisteellä, varsinkin kun niiden vastus 5. kierroksella arvioidaan helpommaksi kuin kärkijoukkueiden, jotka ottavat mittaa toisistaan.

Socarin vastus ruotsalainen Lunds ASK

Economistilla ja Socarilla on vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuten, mutta silloin kärjessä täytyy tapahtua yllätyksiä.
Arvellaan, että Socar saisi 5. kierrokselta 2 pistettä, sitä vastaan kun asettuu Ruotsin edustaja Lunds ASK. Suurmestari Hans Tikkanen (2591) saa vastaansa suurmestari Aleksander Grishukin (2757), SM Nils Grandelius (2536) SM Shakryar Mamediarovin (2746), ja muittenkin pöytien vahvuusluvut osoittavat samanlaista tasoeroa.

Nybäck huilaa, FM Virtanen pelaa Aatoksen ykköspöytää

Aatos pelaa englantilaista e2e4:ä vastaan. FIDE-mestari Antti Virtanen (2348) saa vastaansa KvMAleksei Slavinin (2399), ja muutenkin vahvuusluvut näyttävät lähes tasaväkisiltä. Nybäck ei taida oikein olla toipunut eilisestä tappiostaan, koska on ilmoitettu lepovuoroon.
 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/