Viidennellä kierroksella tarvitaan tamperelaisten venymistä

Shakkijoukkueiden Euroopan mestaruus ratkaistaan tässä keisarillisen hotelli Rogaskan kristallisalissa, jossa Itävalta-Unkarin keisari on siirrellyt nappuloita ja jossa on kerran pelattu myös shakin maailmanmestaruudesta. Oikealla Tammer-Shakin Jyrki Kiltti.

jorce

Neljännen kierroksen jälkeen Tammer-Shakki on rankattu sijalle 33., joka tarkoittaa siis yhtä pykälää paremmin kuin ennakolta. Vastustajaksi 5. kierrokselle tulee italialainen seura Libertas Nereto Milanosta, joka on rankattu sijalle 20. Mukana on 2 suurmestaria, ja muutenkin pelaajien vahvuusluvut on parempia kuin tamperelaisten, mutta ei yhtä ylivoimaisesti kuin edellinen tsekkiläinen joukkue.
Pienillä yllätyksillä tamperelaisten loppusijoitus varmistuisi korkeammaksi kuin ennakkoarvio. Kisassa pelataan kaikkiaan 7 kierrosta.

Aatos pelasi tasan makedonialaisten kanssa

Aatoksen kamppailu Makedonian joukkuetta Gambit Asekoa vastaan päättyi tasatulokseen 3-3. Jostain syystä suurmestari Tomi Nybäck oli menettänyt pelin n. 60 pistettä heikompaa suurmestaria Boris Chatabashevia vastaan. Aatoksen voittajia olivat Ari Issakainen, Jari Toivola ja Jyri Lammi.

Aatos on nyt sijalla 48. ja saa huomenna vastaansa ennakkoon heikommaksi arvioidun joukkueen e2e4 Englannista. Joukkueen korkein vahvuusluku on 2399 venäläisellä KvM Aleksej Slavinilla, joten  suurmestari Tomi Nybäckin pitäisi nyt parantaa mainettaan.
 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/