Sisättö riisti ½ pistettä suurmestarilta - Karttusella parempi asema!

Onko Tammer-Shakin ykköstykki Mika Karttunen löytänyt keinon, millä pysäytetään tsekkiläinen suurmestari Viktor Laznicki? Tämä oli tilanne 4. kierroksella, kun pelejä oli pelattu jo yli 3 tuntia.

jorce

Tammer-Shakin taustajoukoilla Slovenian EM-turnauksessa riittää jännitettävää. Etukäteen pelätty lumierä on jo vältetty. Olli Sisättö riisti tasapelillään ½ pistettä tsekkiläiseltä suurmestarilta. - Ja nyt jännitetään, riittävätkö Karttusen asema ja hermot voittoon.

Sisättö (2236)  pakotti suurmestari Jan Markosin (2596) tasapeliin ja   toi kotiin enemmän kuin etukäteen uskallettiin odottaa.
Janne Mertanen (2396) on jo menettänyt pelin Radoslaw Wojtaszekiä (2704) vastaan, Kytöniemen ja Köykän kesken olevat pelit tuntuvat menetetyiltä. Jyrki Kiltillä (2271) on pieniä mahdollisuuksia tasapeliin Robert Cvek (2518) vastaan, mutta eniten jännitystä tuottaa Mika Karttusen (2423) loppupeli Viktor Laznickin (2701) kanssa.

Joukkueen kapteeni Pekka Kaatiala arvioi Karttusen olevan hieman paremmassa asemassa. Nappulat ovat tasan ja aikaa kummallakin on jäljellä suurin piirtein saman verran, reilut parikymmentä minuuttia.
Kaatialan mukaan Laznicki yrittää jo hiukan epätoivoisia siirtoja.

 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/