Pohjoismaat tasoissa 3 kierroksen jälkeen

Shakkikerho Aatoksen 1. pöytää pelaa Suomen ainoa shakkiammattilainen suurmestari Tomi Nybäck (vas.), joka viime vuonna edusti saksalaista Werder Bremeniä.

jorce markkula

Lundin Akateemisen Shakkiklubin ykkösenä pelaa suurmestari Hans Tikkanen (2591). 4. kierroksen vastustaja on kova ja kotiedulla, Slovenian Mariborista.

jorce

Tammer-Shakki taitaa saada kyytiä tsekkiläisltä suurmestareilta, joista tässä Mika Karttunen (2423)kättelee Viktor Laznickia (2701).

jorce markkula

Mestaruusryhgmässä ratkaistaan myös Venäjän jäsentenvälinen, kun vastakkain ovat joutuneet hallitseva mestari Economist Saratov ja ärhäkkä haastaja Tomsk. Suurmestareita kaikki. Tietenkin.

jorce

Yllättäjä Bosnian Sarajevon joukkue sai 4. kierroksella vastaansa turnausta johtavan Pietarin Shakkifederaation.

jorce

Kaksi venäläisjoukkuetta, pietarilainen Saint-Petersburg Chess Federation ja Saratovin Economist, löytyvät kärjestä 3 kierroksen jälkeen shakkijoukkueiden EM-turnauksessa Sloveniassa. Puhtaan pelin eli 6 pisteen joukkueita on 8, mukana eilen suuryllätyksen tuottanut Bosna Sarajevo.
Kaikki Pohjoismaat ovat peräkkäin sijoilla 19.-22.
Norjalainen Oslo Schackselskap, Ruotsin Lunds ASK, Suomen Tammer-Shakki ja tanskalainen Jetsmark Skakklub ovat kaikki 4:ssä pisteessä eli yksi hävitty kierros rasitteena. Kolme Pohjoismaata ovat kaiken lisäksi tasoissa pelipisteissä: 9½. Tanskalaisilla on piste vähemmän.

Tammer-Shakin vastus ennakkoarvioissa kovin

Lundin Akateemisen Shakkiklubin riveissä pelaa 1. pöytää suurmestari Hans Tikkanen, jolla täytyy olla juuria Suomeen. Lund kohtaa 4. kierroksella kotijoukkueen, sillä vastaan asettuu Slovenian kakkoskaupungin Mariborin kerho. Ennakkoon joukkueet vaikuttavat tasaväkisemmilta kuin Tammer-Shakki verrattuna tsekkiläisiin suurmestareihin, joiden vahvuusluvut ovat järjestään n. 300 pistettä korkeammat kuin tamperelaisilla.
Oslolaiset saavat vastaansa Ukrainan kerhon, ja Itä-Euroopan joukkueet ovat aina vaarallisia.
Odotettavissa on että Pohjoismainen yhteistyö hajoaa!

Aatos parantanee asemiaan

Shakkikerho Aatos saa vastaansa makedomialaiset joukkueen. Ennakkorankingeissa joukkue on hivenen Aatosta kovempi, mutta Aatoksen odotetaan kuitenkin parantelevan asemiaan.
 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/