Sensaatio shakin EM:ssä : Sarajevon joukkue voitti Azerbeidzanin Socarin!

Tsekkiläinen joukkue asettuu tamperelaisia vastaan tämän keisarilisen hotellin kristallisalissa.

jorce

Shakkijoukkueiden 3. päivän peleistä tamperelaiset selvisivät kunnialla: skotit voitettiin numeroin 4½-1½.

Aatos hävisi ottelunsa Bosnia-Herzegovinan joukkuetta vastaan. Mutta ei huonolle hävinnyt, sillä toinen Bosnian joukkue Sarajevosta aiheutti sensaation voittamalla kärkeen sijoitetun Azerbeidzanin Socarin!

Tamperelaiset pelaavat taas pääkallon paikalla!

Tulos merkitsee sitä, että Tammer-Shakin joukkue pelaa taas kristallisalissa, mistä pelit menevät suorina nettilähetyksinä koko maailman shakkiväen tietoisuuteen. Samassa kristallisalissa on kuulemma nappuloita siirrellyt Itävalta-Unkarin kieisari aikanaan ja siellä on myös ratkaistu shakin maailmanmestaruus!

Tamperelaiset sijalla 21 - seuraava vastus Tsekistä sijalta 10

Tamperelaisten seuraava vastus tulee Tsekistä ja on tällä hetkellä turnauksessa arvioitu sijalle 10. Tamperelaisten väliaikasijoitus on 21., mutta vastustajalla on  kaksi yli 2700 elopisteen pelaajaa, joten vastus on hirvittävän vahva, kun muistetaan että ennen turnausta parhaan Tammer-Shakin pelaajan Mika Karttusen vahvuusluku oli  2423.

Aatos tipahti häviönsä myöten sijalle 54.
Turnauksessa lasketaan ensin joukkuepisteet: voitosta 2, tasapeli 1 ja häviö 0. Saman pistemäärän joukkueet arvioidaan pöytätulosten mukaan, ja jos nekin ovat tasan niin alemman vahvuusluvun omaavalla on etu. Joka pelillä on siis merkitystä lopputulosta ajatellen.

Viimeinen kierros pelataan ensi lauantaina.
 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/