Tammer-Shakki Werder Bremenin vieraana

Werder Bremenin shakkijuniorit (vas.) voittivat Tammer-Shakin juniorit vain 10 - 4. Peter Lichmann - Jani Ahvenjärvi 0 - 1 ; 1 - 0 Peter Dorman - Elias Nieminen 0 -1 ; 0 - 1 Xianhui Zhong - Eetu Nieminen 0 -1 : 1 - 0 Sugh Nimcas Dücur - Arturs Birzirks 1- 0 ; 1 - 0 Tim Meywerk - Joni Järvensivu 1 -0 ; 1 - 0 Christoph Röder - Luukas Järversivu 1 - 0 ; 1 - 0 Long Lai Hop - Niko Seipiharju 1 - 0 ; 1 - 0

jorce markkula

Tamperelaisia Weserstadionin ulkopuolella. Stadionille pääsee mukavasti lentokentältä raitiovaunulla.

jorce markkula

Werder Bremenin juniorishakin vastaava Rolf Grossjean sai muistoksi Tampere-teoksen.

jorce markkula

Tammer-Shakin puheenjohtaja Kai Muttilainen (takana vas.) ja Suomen Shakki-lehden päätoimittaja Marko Taurtiainen seuraavart Jani Ahvenjärven verryttelypeliä.

jorce markkula

Weserstadionin alueelta löytyvät suorituspaikat lähes mille urheilulajille tahansa. Uima-altaita on useita eri pituisia.

jorce markkula

Tammer-Shakin juniorit pääsivät koskettamaan Weserstadionin jalkapalloviheriötä, jolla Bundesliigan ottelut ratkaistaan.

jorce markkula

Werder Museossa löytyy kaikkien lajien historiaa, mm. Helsingin Olympialaisista.

jorce markkula

Weserstadionin sisätiloista avautuvat upeat näkymät Weser-joelle. Stadion on ilmeisesti Euroopan ainoa johon voidaan tulla myös jokilaivalla.

jorce markkula

Mielenosoittajat vaativat NATOa pois Libyasta ja Afganistanista Bremenin raatihuoneen edessä.

jorce markkula

Tamperelainen teatteriryhmä esitti Grimmin satuun pohjautuvan laulunäytelmän Bremenin soittoniekat Tallipihalla v. 2004. Jorce Markkula esitti rosvopäällikköä, ja pääsee tässä koskettamaan soittoniekkojen patsasta raaitihuoneen torilla.

marko tauriainen

Junioripelaajat antoivat kunnon vastuksen suurseuralle!

Tammer-Shakin junioripelaajat riistivät Werder Bremenin junioreilta 4 pistettä 14:sta ja tarjosivat näinollen kunnon vastuksen etukäteen vahvemmiksi arvioiduille suurseuran pelaajille.
Tammer-Shakin valtuuskunta kävi viime viikon lopulla Pohjois-Saksassa suurseura Werner Bremenin vieraana, pelasi ystävyysottelut sikäläisten shakinharrastajien kanssa ja tutustui suuren yleisseuran toimintaan.
Werder Bremenin näkyvin toimintamuoto on Bundesliigassa pelaavan jalkapallojoukkueen ylläpito. Werder Bremenin kentällä ovat pelanneet  ammattilaisina suomalaiset Pasi Rautiainen sekä Petri Pasanen (joka kuitenkin ensi kaudeksi on muuttamassa Itävallan liigaan!).Kaikkien lajien yleisseura - shakkijoukkueessa pelaa Tomi Nybäck

Werder Bremen on yleisseura, jonka Weserstadionin suojissa voi harrastaa melkein mitä urheilulajia tahansa. Stadionin sydän on tietenkin jalkapallostadion, mutta samassa yhteydessä ovat muutkin suorituspaikat.
Uima-altaita oli useita. Shakkiliigan joukkue pelaa jalkapallostadionin VIP-vieraille tarkoitetussa ravintolassa. Werder Bremenin shakkijoukkueessa pelaa muuten Suomen ainoa shakkiammattilainen Tomi Nybäck.
Bremenin joukkue oli Saksan mestari 3 vuotta sitten, mutta yleensä se on ollut aina kärkipäässä ja osallistunut Shakin liigajoukkueiden Euro-cupiin, minne pääsee kustakin maasta 2 parasta joukkuetta.
Viime syksynä Euro-cup pelattiin Bulgariassa. Tammer-Shakki oli mukana SM-hopeamitalistina, ja ensi syksynä euroopan mestaruus ratkaistaan Sloveniassa. Tammer-Shakki on taas mukana Suomen mestaruuden ansiosta. Ja arpa voi karsintakierroksilla tuoda vastaan vaikkapa Bremenin joukkueen.

Werder Bremenin vastavierailu odotettavissa Tampereelle

Tammer-Shakin puheenjohtaja Kai Muttilainen luovutti tutustumistilaisuudessa Werder Bremenin shakkijaostolle Tampereen kaupungin terveisinä Tampere-aiheisen valokuvakirjan ja kutsui kiitospuheessaan Bremenistä shakkijoukkueen pelaamaan tamperelaisia vastaan. Shakin juniorityöstä vastaava Rolf Grossjean vastasikin kutsuun, ja lupasi Bremenistä shakkijoukkueen Tampereelle vielä tämän vuoden aikana.
Bremeniin on tällä hetkellä halpalentoyhteys Tampereelta Ryanairin avulla. Tamperelaisille jalkapallointoilijoille avautuu tällä lailla mahdollisuus mukavasti käväistä seuraamassa maailman kovimmaksi arvioitua jalkapalloliigaa. Lentokentältä pääsee Weserstadionille raitiovaunulla yhdellä vaihdolla 10 minuutissa.
Jalkapallopeliin istumapaikkaliput maksavat 30-45 euroa, ja halvimmat seisomapaikat tavoittaa 18 eurolla.
  
Tulokset
Pelit pelattiin 30 + 30 minuutin kelloilla siten, että kumpikin pelasi molemmilla väreillä:


Juniorijoukkue Werder-Bremen - Tammer-Shakki 10 - 4
Peter Lichmann - Jani Ahvenjärvi  0 - 1 ; 1 - 0
Peter Dorman - Elias Nieminen  0 -1 ; 0 - 1
Xianhui Zhong - Eetu Nieminen 0 -1 : 1 - 0
Sugh Nimcas Dücur - Arturs Birzirks 1- 0 ; 1 - 0
Tim Meywerk - Joni Järvensivu  1 -0 ; 1 - 0
Christoph Röder - Luukas Järversivu 1 - 0 ; 1 - 0
Long Lai Hop - Niko Seipiharju 1 - 0 ; 1 - 0

Seniorijoukueet Werder Bremen - Tammer-Shakki 5½ - 4½
Gerald Jung - Marko Tauriainen 1 - 0 ; ½ - ½
Stefan Preuschat - Eerikki Maula 1 - 0 ; 0 - 1
Heinz Hinrichs - Kai Muttilainen 1 - 0 ; 1 - 0
Sebastian Bitsch - Jorma Markkula 0 - 1 ; 1 - 0
Anton Bernecker - Tapani Ahvenjärvi  0 -1 ; 0 -1

 

Tammer-Shakki

Tammer-Shakki on vuonna 2005 perustettu tamperelainen shakkikerho, jäsenmääräältään Pirkanmaan suurin ja yksi suurimmista Suomessa.Tammer-Shakin pyrkimyksenä on elävöittää paikallista shakkitoimintaa ja toimia aktiivisesti myös juniorityössä. Tamperelainen shakki on perinteisesti menestynyt hyvin kansallisissa kilpailuissa, niin henkilö- kuin joukkuetasollakin. Tammer-Shakin edustuspelaajat kamppailevat vuosittain SM-kilpailujen kärkipaikoista.Kerhon pääsääntöinen toiminta on viikottainen peli-ilta sekä keväisin ja syksyisin pyörivä nuorten juniorikerho.

www.shakki.net/kerhot/tammer/