Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piiri

Eräjormana Paanajärvellä

Mikä ihmeen Paanajärvi? Missä se on? No jollei Suomessa niin nimestä päätellen jossain lähellä kuitenkin. Niin. Paanajärvi sijaitsee Oulangan kansallispuiston sisaren, Paanajärven kansallispuistossa Venäjän puolella Sallassa. Se on kuuluisa lähes koskemattomasta luonnostaan, minkä ansiosta sen eläimistö ja kalavedet ovat harvinaisen runsaat. Myös maisemat ovat mahtavat, kuten Pohjoisessa luonnossa yleensäkin.

Paanajärvn kansallispuisto perustettiin vuonna 1992 ja se on saanut WWF:n PAN Parks -sertifikaatin.

Paanajärvi on 24 km pitkä ja levimmillään vain 1,5 km. Syvyyttä järvellä on 128 m. Kansallispuiston kosket ovat uhkeita ja vesiputoukset melkoisia.

Paanajärvellä samoili syksyllä 2013 kansainvälinen opiskelijaryhmä Tampereen ammsattikorkeakoulusta. Mukana oli 15 suomalaista ja eri puolilta maailmaa Suomeen saapunutta opiskelijaa.He kertovat suuresta seikkailustaan Paanajärvellä.

Tule kuuntelemaan ja näkemään opiskelijoiden ainoalaatuiset luontokuvat!

Tapahuma on osa Kafe Rossija -tapahtmaa, jota pidetään kerran kuussa Ravintola Kahvillassa Tammelasa, Aalosnkatu 31:ssä. Ravintola on varustautunut iltaan asianmukaisin antimin.

Tilaisuuten on vapaa pääsy!

Kafe Rossija: Eräjormat taigalla tiistaina 25.3.2014 kello 19. 

Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piiri

Aikaisempia kirjoituksia

Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piiri

Suomi-Venäjä-Seura on koko Suomen kattava Venäjästä kiinnostuneiden ihmisten yhteenliittymä. Meitä tamperelaisia on liki 600 ja koko Pirkanmaalla lähes tuhat!  

Jokaisen jäsenen Venäjä on omanlaisensa, mutta eniten heitä kiinnostaa kulttuuri ja matkailu. Toki paljon muitakin asioita mahtuu Venäjäämme: tutkimusta, adoptiota, ystävyyttä, rakkautta… Tutustu meihin!

Uusimmat mielipiteet