Käymäläseura Huussi

JÄTEVESI-ILLASSA ESITELTIIN RATKAISUJA KIINTEISTÖILLE

Jätevesi-illan kiiinnostavaa antia olivat kuivakäymälät livenä sisätiloissa.

Reka Hadju-Rahkama

JÄTEVESI-ILLASSA ESITELTIIN RATKAISUJA KIINTEISTÖILLE

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys, Ekokumppanit Oy, TAMK ja Käymäläseura Huussi ry järjestivät 7.8.2013 Jätevesi-illan Tampereen ammattikorkeakoululla.

Jätevesiasetuksen määräaika haja-asutusalueen kiinteistöissä lähenee, mutta jätevesiasiat ovat monelle epäselviä. Maksuttomassa tilaisuudessa kerrottiin ratkaisuista haja-asutusalueella sijaitsevien kiinteistöjen jäte- ja pesuvesien käsittelyyn.  Yleisö pääsi tutustumaan opastetulla kierroksella TAMKin moderneihin sisäkuivakäymälöihin, niiden tutkimiseen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen laboratoriotiloissa. Kahvitarjoilun lomassa annettiin yksilöllisiä ratkaisuehdotuksia jätevesi- ja käymäläjärjestelmän valinnasta ja toteutuksesta. Jätevesitiedon tarpeesta kertoo tilaisuuden huima osallistujamäärä; tilaisuuteen osallistui yli 50 henkeä Tampereelta ja lähikunnista.

Tilaisuuden asiantuntijoina olivat jätevesineuvoja Reetta Toivanen Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä, Käymäläseura Huussi ry:n projektipäällikkö Susanna Pakula, laboratorioinsinööri Renja Yrjönen Tampereen ammattikorkeakoululta sekä Biolanin myyntipäällikkö Olli Nieminen

Jätevesi-ilta on osa Kuivakäymälän hankinta – tuumasta toimeen! – hanketta, jonka rahoitus saadaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Käymäläseura Huussi

Aikaisempia kirjoituksia

Käymäläseura Huussi

Käymäläseura Huussi ry on 2002 perustettu kansalaisjärjestö, jonka toimipaikkana on Tampere ja joka toimii maailmanlaajuisesti. Yhdistyksellä on jäseniä tällä hetkellä noin 400. Yhdistyksen tavoitteena on suojella vesistöjä ja edistää ravinnekiertoa kuivakäymälöiden avulla, jotta myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaasta vedestä ja terveellisestä ympäristöstä. Yhteydenotot: [email protected] Lisätietoa: http://huussi.net/ sekä englanniksi http://drytoilet.org/

Uusimmat mielipiteet