Käymäläseura Huussi

Vuoden Huussiteko 2012 -palkinto luovutettiin Tammelantorilla

Vuoden Huussiteko -palkinnon saaja Raini Kiukas sekä Käymäläseura Huussin väkeä

Harri Helin / Ekokumppanit

 

KÄYMÄLÄSEURA HUUSSI ry:n Vuoden Huussiteko -palkinto, Kultainen talikko 2012, luovutettiin näyttävästi osana Vihreää viikkoa järjestettävällä Ympäristötorilla Tammelantorilla 4.6. kello 17.30.

Käymäläseura Huussi ry. luovutti ympäristöpalkintonsa jo 11:ttä kertaa. Tänä vuonna yhdistyksen 10-vuotisjuhlan kunniaksi Vuoden Huussiteko -palkinto, Kultainen talikko, luovutettiin Tammelantorilla osana Ympäristötoria ja Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun järjestämää Vihreää viikkoa. Vihreän viikon teemana on tänä vuonna osuvasti vesi.

KULTAINEN TALIKKO luovutetaan vuosittain ansioituneelle kuivakäymälöiden käytön edistäjälle. Käymäläseura Huussi ry on huolissaan maailman ympäristön tilasta ja erityisesti vesihuollosta, ravinnekierrosta ja puhtaan juomaveden puutteesta, ja yhdistyksen vision mukaan kuivakäymälät ovat olennainen osa kestävää kehitystä ja vesikriisin ratkaisua.

 

Vuoden Huussiteosta palkittiin Raini Kiukas, joka on toiminut huussisanoman viestinviejänä jo vuosia. Hän on yksi Käymäläseuran perustajajäsenistä ja kuivakäymälöitä myyvän DT-keskuksen omistaja. Suureksi osaksi hänen ansioitaan ovat kansainvälinen Dry Toilet -konferenssi, joka tänäkin vuonna järjestetään Tampereella, OmaMökki-kevätmessuilla järjestettävä Huussikortteli sekä kuivakäymälän ja Huussin tunnettuus maailmalla. Vuoden Huussiteko -palkinto jaettiin siis elämäntyöstä, joka kuitenkaan ei vielä päättyne. Raini on toistaiseksi luopunut Huussiseuran luottamustoimista, ja yhdistys kokee, että Kultaisen talikon luovuttaminen juuri yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuonna on erityisen sopivaa yhdistyksen kivijalkana toimineelle Raini Kiukkaalle.

 

Raini Kiukkaan motto: Kuivakäymälä pelastaa maailman

"Kuivakäymälä on jokaiselle teko maailman pelastamiseksi. Vesivessa tuhlaa puhdasta tai puhdistettua vettä; sitä ei meille kaikille maapallolla kertakaikkiaan riitä. Kuivakäymälässä olo helpottuu, mutta käynnistä saa kaupanpäällisiksi hyvän mielen."

Käymäläseura Huussi

Aikaisempia kirjoituksia

Käymäläseura Huussi

Käymäläseura Huussi ry on 2002 perustettu kansalaisjärjestö, jonka toimipaikkana on Tampere ja joka toimii maailmanlaajuisesti. Yhdistyksellä on jäseniä tällä hetkellä noin 400. Yhdistyksen tavoitteena on suojella vesistöjä ja edistää ravinnekiertoa kuivakäymälöiden avulla, jotta myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaasta vedestä ja terveellisestä ympäristöstä. Yhteydenotot: [email protected] Lisätietoa: http://huussi.net/ sekä englanniksi http://drytoilet.org/

Uusimmat mielipiteet