Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Kevään kulttuuritapahtumat tuovat kaupunginosiin eloa ja iloa

Kaupunginosatapahtumat saavat hyvin paikallisen väen liikkeelle.

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja paikalliset toimijat, kuten erilaiset kaupunginosayhdistykset, järjestävät kaupunginosissa lukuisia tapahtumia lähes viikoittain. Tapahtumat ovat maksuttomia ja ikärajattomia. Kulttuuripalveluiden tavoitteena on tukea alueellisia toimijoita kaupunginosatapahtumien käytännön järjestelyissä. Toiminnalla pyritään siihen, että ihmiset voivat nauttia kulttuurista ja kokea elämyksiä omassa lähiympäristössään.

Kaupunginosatapahtumia ovat kaupunginosien nimikkopäivät, lasten- ja koko perheen tapahtumat, yhteislaulutilaisuudet sekä erilaiset konsertit ja teatteriesitykset. Kaupunginosatapahtumat ovat erittäin suosittuja, ja esimerkiksi Multisilta-päivästä, Wiinikan Wapusta ja Kalevan kyläjuhlasta on tullut jokavuotinen perinne. Kaupunginosien nimikkopäivät, kuten Multisilta-päivä, ovat pääosin kaupunginosayhdistysten järjestämiä, Ulla Majamaa kertoo.

 

Tänä keväänä on muun muassa erilaisia teema- ja sesonkitapahtumia, kuten 2. pääsiäispäivän konsertti sekä vappu- ja kevätriehat. Lisäksi keväällä on tiedossa konsertteja, taikuutta, teatteria ja tanssia sekä Sammon lukion pihassa pidettävä Kalevan kyläjuhla, jossa esiintyy Herra Heinämäen lato-orkesteri. Joissakin tapahtumissa on myös asukasyhdistysten järjestämä buffet.

 

Tilaisuuksissa on monenlaista ohjelmaa. Multisilta-päivänä voi esimerkiksi tutustua poliisin toimintaan, kohdata Riesa-pellen ja herkutella vohvelikahvilassa. Nekalan koululla pidettävässä Wiinikan Wappu – riehassa on vohvelikahvilan lisäksi myytävänä munkkeja ja simaa. Wiinikan Wapussa esiintyy ASTE sekä Nekalan koulun omia bändejä.  Luvassa on myös vappupalloja ja ongintaa sekä ilmainen poniajelu.


Vuores-päivänä esitellään Vuoreksen uusi asukasyhdistys. Ohjelmassa on myös musiikkiesitys ”Vuoreksen jättiläinen” sekä taidepaja. Päivän aikana on mahdollista osallistua Pyöräile naapuriin – suunnistukseen, joka järjestetään yhdessä Lempäälän kunnan kanssa.


Hervannassa järjestetään toukokuussa sekä kevätrieha että toukotanssit. Kevätriehassa esiintyy Parsi-teatteri, Sointuset, Raisa Koskela ja Tuulantei-kuoro. Toukotansseissa soittaa Rafael Group. Molemmat tapahtumat pidetään Hervannan elokuvateatterissa.

 

Listan kaupunginosatapahtumista löytää kulttuuripalveluiden nettisivuilta osoitteesta www.tampere.fi/kulttuuripalvelut

 

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

Aikaisempia kirjoituksia

Kaupungin kulttuuripalvelut | Mainos

 

Lue tästä kaikki
kulttuuripalveluiden jutut

Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia kaikille – pyrimme tavoittamaan eri kaupunginosat, erilaiset ryhmät ja erilaiset toiveet. Valtaosa tapahtumistamme on pääsymaksuttomia.

Lisätietoa www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin klo 8.30–15.45

käyntios. Puutarhakatu 11, 3. kerros

postios. PL 487, 33101 Tampere

puh. +358 3 5656 6137

kulttuuri(at)tampere.fi

www.tampere.fi/kulttuuripalvelut 

 

GALLERIA EMIL

Avoinna tammi–toukokuussa sekä syys-joulukuusa:

ma ja pe 10–16, ti–to 10–18, la–su 11–17

Galleria Emil ja Studio

Vanha kirjastotalo

Keskustori 4

 

HAIHARAN TAIDEKESKUS

Avoinna tapahtumien ja

kesäisin näyttelyjen aikana

Haiharan kartano

Haiharankatu 30

 

LASTENKULTTUURIKESKUS RULLA

Avoinna to–pe 9–14, la–su 11–16,

lisäksi ma – ke avoinna ryhmille tilauksesta

Suljettu arkipyhinä

vapaa pääsy

Finlaysoninkuja 6

rulla(at)tampere.fi

puh. +358 40 824 9118

www.tampere.fi/rulla

 

LAIKUNLAVA

Puistokonsertteja ja kesätapahtumia 

touko-elokuussa lähes päivittäin!

www.tampere.fi/laikunlava

Uusimmat mielipiteet