Hämeen Partiopiiri

Tuhatkunta partiolaista kisaa taidoistaan ensi viikonloppuna

Partiotaitokisat tarjoavat vauhtia, intoa ja elämyksiä!

Ilmari Seppä

Hämeen Partiopiiri järjestää ensi viikonloppuna kolmet partiotaitokisat, joihin ottaa osaa yhteensä tuhatkunta partiolaista. 10–13-vuotiaiden Sankarimatka-kisa järjestetään yhtä aikaa Akaan Viialassa ja Jämsän Hallissa la 6.10. Yli 14-vuotiaat pääsevät testaamaan taitojaan SM-kisa Syyslomassa Ylöjärvellä 6.–7.10. Kisat järjestetään satojen vapaaehtoisten partiolaisten voimin, jotka parhaimmillaan ovat tehneet kisaa jo parisen vuotta.

Partiotaitokisoissa harjoitellaan käytännössä koloilloissa opittuja tietoja ja taitoja, mutta myös opitaan uusia. Kisatehtävät vaativat nokkeluutta, luovaa ideointia ja ryhmätyötaitoja. Pienille kisat ovat toiminnallinen retki, jonka aikana pääsee seikkailemaan tehtävien ympärille rakennetussa tarinassa – ensi viikonloppuna sankarillisten tehtävien parissa.

Vanhempien partiolaisten kisoissa tehtävät ovat haasteellisempia ja matkat pitempiä. Yön yli kestävän Syysloma-SM-kisan reittien pituudet vaihtelevat 20–30 kilometriin osallistujien iän mukaan; mukana on myös aikuisia partiolaisia. Vartiot ottavat toisistaan mittaa paitsi haastavissa erä- ja suunnistustaidoissa myös mm. hauskoissa yllätystehtävissä. SM-kisat houkuttelevat tänä vuonna mukaan ennätykselliset 400 kilpailijaa, joiden joukossa on myös monia ensikertalaisia. Kilpailun teemana on syksy – tuo väärinymmärretty vuodenaikamme.

Kahden viikon päästä vapaaehtoiset partiolaiset näyttävät jälleen tapahtumanjärjestelytaitonsa, kun sudenpentutapahtuma Supereissu kokoaa pienimmät partiolaiset maailmanympärimatkalle. Supereissu-tapahtuma järjestetään la 13.10. yhtä aikaa Riihimäellä ja Suodenniemellä jälleen yhteensä noin tuhannelle partiolaiselle. 

Huomioitavaa liikenteessä

Viialassa kilpailukeskuksena toimii Viialan keskustan koulu, Turuntie 3. Kilpailu käydään taajama-alueen lähellä olevilla metsäalueilla, pelloilla ja taajamassa. Koulun lähistön teillä ja ulkoilureitillä kulkevia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä alueella liikkuu paljon lapsia.

Hallissa kilpailukeskuksena toimii Kuoreveden Koulu, Opinkuja 2. Kilpailureitti kulkee sekä metsässä että Hallin taajamassa ja sitä on paikoitellen merkitty sinisellä merkkausnauhalla. Koulun lähistön teillä ja ulkoilureitillä kulkevia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä alueella liikkuu paljon lapsia.

Ylöjärvellä SM-kisan kisakeskuksena toimii Metsäkylän koulu, Metsäkyläntie 32. Kisareitti kulkee harju- ja metsämaastossa. Ulkoilijoita pyydetään huomioimaan partiolaiset – kisasuoritusta ei saa millään tavalla häiritä eikä kisavartioiden toimintaan puuttua.

Tervetuloa tutustumaan

Yleisö on tervetullutta tutustumaan kilpailuihin kisakeskuksille. Yleisön on mahdollista seurata lähtötehtäviä ja tutustua muutamiin rasteihin. Tarkempia tietoja yleisörasteista saa kilpailukeskuksesta. Rastit ovat metsässä, joten kannattaa varautua ulkovarusteilla. Kisaan osallistuvia partiolaisia ei saa häiritä eikä kisavartioiden toimintaan puuttua. Kisat alkavat noin klo 9.30.

Hämeen Partiopiiri

Aikaisempia kirjoituksia

Hämeen Partiopiiri

Hämeen Partiopiiri ry on hämäläisten partiolippukuntien piirijärjestö, johon kuuluu 130 lippukuntaa. Hämeessä partiota harrastaa yhteensä noin 9000 eri-ikäistä partiolaista, jotka osallistuvat viikkotoimintaan omassa lippukunnassaan. Partio on vastavoima ”ei kuulu mulle” -asenteelle. Partio on kaikille avointa, sitoutumatonta harrastustoimintaa, jossa tehdään ja touhutaan niin metsässä kuin kaupungissa, niin maalla kuin vesillä. Partio on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Tervetuloa mukaan! Lähimmän lippukuntasi yhteystiedot ja lisätietoa partioharrastuksesta löydät sivulta: www.hp.partio.fi

Uusimmat mielipiteet