Onnikoti Einarin työntekijät jakavat puuhakkaan arjen asukkaiden kanssa – kun joku haluaa grillibileet tai hevostallille, se järjestetään

Hoitotyössä Onnikoti Einarissa on mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksia ja luovuutta. Työntekijät ovat oma-aloitteisesti luoneet muun muassa some- ja somistustiimin sekä järjestävät asukkaita hyödyttäviä aktiviteetteja ja retkiä.

Mainos | Hoitajapula. Sana, jolta ei ole voinut välttyä, jos on seurannut kotimaan uutisia kuluneen vuoden aikana. Kangasalalainen Onnikoti Einar ei ole poikkeus sääntöön tässä ilmiössä.

– Mekään emme ole välttyneet hoitajapulan vaikutuksilta. Meillä on hoitajan paikkoja auki, tiimivastaava Katariina Korjonen toteaa.

Einar on ryhmäkotimuotoinen yksikkö, jossa on 27 asukaspaikkaa. Kaikki asukkaat ovat täysi-ikäisiä, joille on tullut vammautuminen onnettomuuden tai etenevän neurologisen sairauden myötä.

– Hoitajilta odotetaan ymmärrystä talon asukkaita kohtaan. Jokaisen asukkaan kohtalo on sellainen, joka voisi käydä kenelle tahansa, Korjonen kertoo.

Aktiivista arkea

Uusilta hoitajilta ei edellytetä etukäteen osaamista vammautuneiden hoitoon. Einarista osaamista löytyy ja kannustava työyhteisö opettaa ja jakaa tietotaitoaan mielellään eteenpäin.

Kun asukkaat sekä heidän viihtymisensä ja turvallisuutensa ovat työn keskiössä, samalla he ovat myös työn antoisin puoli.

– Asukkaamme ovat hyväntahtoisia ja huumorintajuisia. Heidän kanssaan pystyy puuhaamaan kaikenlaista, mistä saa virtaa. Arki on aktiivista ja siihen voi jokainen hoitaja vaikuttaa itse.

Korjosen mukaan Einarissa pystyy hyödyntämään omia vahvuuksia ja luovuuttaan. Omahoitajana pystyy suunnittelemaan, miten työaikansa käyttää. Yhdessä hoidettavan kanssa on mahdollisuus kehittää käytäntöjä, joista hoidettava hyötyy.

– Meillä on hoitaja järjestänyt käynnin hevostalleille, on ollut grillibileitä ja matkoja. Tärkeää on tunnistaa asukkaan yksilölliset tarpeet ja tukea niitä.

Kehitysaskeleita ja onnistumisia

Korjonen saa omasta työstään eniten virtaa, kun hän saa asukkaan huomaamaan pystyvänsä johonkin, mitä ei olisi kuvitellutkaan.

– Kehitysaskeleet ja onnistumiset ruokkivat. Kaikki lähtee siitä, että ollaan arjessa läsnä. Keskustellaan ja kokeillaan.

Varsin lyhyen toimintansa aikana palvelukoti on kokenut paljon muutoksia. Viimeisimpänä joulukuussa 2021 siirtymisen osaksi Mehiläistä. Työssä jaksamista tuetaan monin eri keinoin ja yksi merkittävä tekijä on autonominen työvuorosuunnittelu.

– Tämän myötä tulimme osaksi Onnikoteja ja nimemme vaihtui Onnikoti Einariksi. Samalla aukeni hirveästi työsuhde-etuja, paljon kouluttautumismahdollisuuksia ja mahdollisuus työkiertoon, Korjonen sanoo.

Uusi yksikön johtaja Milla Kauhanen kuvailee työsuhteensa alkua innostunein sanankääntein.

– On ollut ihanaa kokea se tunnelma, mikä tässä koko organisaatiossa on. Asiakaslähtöisyys ja kehittymismyönteinen porukka ovat kiinnittäneet huomioni.

Koti täynnä ainutlaatuista elämäniloa.

Onnikodeissa tarjoamme tukea tarvitsevalle kodin, jossa hän voi elää mahdollisimman antoisaa ja turvallista arkea. Panostamme yksilöllisyyteen sekä laatuun ja palvelumme lähtökohtana ovat aina asukkaan omat ainutlaatuiset ominaisuudet, vahvuudet, mielenkiinnon kohteet sekä tuen tarpeet.

Onnikoti Einar